X
Revetlla de Sant Joan
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Aquest febrer, La Muntala ens recomana...
Llibre recomanat febrer 2010ALTARRIBA, Antonio; KIM (il·lus.). El arte de volar. Alacant: De Ponent, 2009. ISBN 978-84-96730-38-0

Un dels millors còmics europeus realitzats el 2009, de tema biogràfic, narra la vida d´Antonio Altarriba, pagès aragonès que participà en un grapat de fets històrics del segle XX. De vell deixà manuscrits els records de la seva vida que el seu fill Antonio Altarriba (Saragossa 1952) interpretà conjuntament amb el dibuixant Kim (Barcelona 1942), creador de Martínez el Facha. Amb gran sentit de la justícia social i sensibilitat per la llibertat humana, va anar perdent la seva identitat a base de sotmetre´s a la força de la dinàmica històrica, acomodant-se finalment a la moral social d´un país on es sentia aliè. Al més pur estil kafkià, el personatge transita per llocs on destaquen la hipocresia moral, quan no la immoralitat, començant per la mísera i caïnita Peñaflor natal i acabant per la decrèpita i decadent residència geriàtrica, on es llançà al buit des d´una finestra. Siguem partíceps d´aquesta epopeia.

Llibre recomanat febrer 2010BOUCHARD, André;BLAKE, Quentin (il.lus.). No sé on tinc el cap. Barcelona: Combel, 2009. 32 p. ISBN 978-84-9825-484-6.

Un dia en Fèlix i la seva germana es troben amb que el seu pare no té el cap sobre les espatlles. Juntament amb la mare, busquen el cap per tota la casa però com no apareix, decideixen fabricar-li un de paper.La història, sobretot el final, ens fa reflexionar la importància de les emocions i sentiments quan ens relacionem. El fet de tenir el cap en un altre lloc perquè tenim problemes o estem meditant sobre quelcom, és una situació difícil d´explicar a les criatures. Amb l´ajut de metàfores, com la que planteja al conte, podran començar a entendre millor el món dels adults. Les il·lustracions de Quentin Blake contribueixen a donar vida a la història.

Llibre recomanat febrer 2010KERR, Philip. Una llama misteriosa. Barcelona: RBA, 2009. 429 p. ISBN 978-84-9867-461-3

Novel·la negra, és la cinquena entrega de la sèrie Berlin noir, escrita per Philip Kerr (Edinburg 1956) i protagonitzada per l´investigador privat Bernie Gunther. Ambientada a l´Alemanya nazi, Una llama misteriosa transcorre durant l´any 1950 a la república Argentina, aleshores presidida pel militar Juan Perón. Durant la postguerra alemanya els criminals nazis van ser perseguits, jutjats i condemnants en els judicis de Nuremberg. Algun d´ells van acabar penjats a la forca, molts, però, van fugir del país emparats per l´organització secreta Odessa, instal·lant-se en països governats per règims amics. En el context d´aquest peculiar exili, caracteritzat per un ambient decadent i criminal, la trama del llibre gira al voltant d´un salvatge homicidi a una menor. L´autor vol destacar l´ajuda del llibre L´autèntica Odessa, d´Uki Goñi, assaig d´investigació històrica que descriu el col·laboracionisme peronista amb els nazis. Més informació a la plana web ukinet.com.

Llibre recomanat febrer 2010SIMMONS, Dan. La soledad de Charles Dickens. Barcelona: Roca, 2009. 871 p. ISBN 978-84-92429-90-5

L´any 1865, quan tornava de França cap a Londres, Charles Dickens va patir un accident de ferrocarril que, segons s´especula, va canviar la seva vida, afectant la seva carrera literària. El protagonista d´aquesta novel·la que us presentem, no és però Charles Dickens, sinó Wilkie Collins, col·lega i escriptor contemporani que ens narra les obsessions, debilitats, hipocresia... del gran clàssic anglès del segle XIX. L´autor de l´obra, Dan Simmons (Illinois, 1948) està considerat un dels millors escriptors del gènere fantàstic de l´actualitat. En aquesta història combina magistralment dades biogràfiques dels escriptors amb recursos imaginaris. El resultat és una obra que abasta diferents gèneres: misteri, policíac, terror, històric. Apart de fer-nos passar una bona estona pot engrescar-nos a tornar a llegir els clàssics, amb una visió més completa del context; fem referència no només Dickens, també a Collins, l´etern rival.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.02.2010
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^