X
Ús obligatori de mascareta
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç es bolca en l´homenatge a l´alpinista Toni Sors
Toni Sors  Homenatge Toni Sors
El Centre Cívic El Gorg de Sant Vicenç de Montalt es va omplir dissabte 18 de setembre de gom a gom per retre homenatge al desaparegut alpinista Toni Sors, coincidint amb les celebracions del 25è aniversari de l'ascensió catalana a l'Everest. A l'acte, hi van assistir la mare i la germana d´en Toni Sors, Sres. Trini Ferrer i Trini Sors, que van estar acompanyades de familiars i amics. Una àmplia representació del consistori, encapçalada per l´alcalde, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, van seguir un acte carregat d'emotivitat, acompanyats de Josep Montmany, exalcalde de Taradell, municipi amb forts vincles d´unió amb Sant Vicenç de Montalt a través del mateix Toni Sors i de la Colla de Geganters.
La introducció de l´acte va anar a càrrec del regidor de Cultura, Amadeu Clofent que, durant la seva intervenció, va llegir unes paraules escrites per Vicenç Colomé que va compartir amb Toni Sors vivències a l´entorn de la muntanya i de l´Agrupació Científico-Excursionista de Mataró. Tot seguit, va prendre la paraula el secretari de MontalTrek, Josep Grau, per presentar l´audiovisual que l´Associació Excursionista havia preparat sobre la figura d´en Toni Sors.

Després de la projecció, que presentava imatges de gran bellesa de l´Himàlaia i les seves gents i un recull entranyable de fotografies que convidaven a fer una passejada per la vida d´en Toni Sors, els amics i companys i els paratges que sovintejava, un dels seus amics d´infància i joventut, Joan Tornés, va dirigir-se al públic per recordar al seu amic i diverses anècdotes que van viure junts. Sisku Calopa, president de MontalTrek, acompanyat de la Junta Directiva de l´Associació Excursionista, va ser l´encarregat d´obsequiar la Sra. Trini Sors amb un ram de flors.

Miquel Àngel Martínez i Camarasa, alcalde de Sant Vicenç de Montalt, va tancar l´acte del Centre Cívic, explicant com havia pogut percebre, durant una recent visita a la Sra. Trini Ferrer, l´orgull que sent envers el seu fill i la seva estimació per la muntanya. Orgull que comparteixen tots els santvicentins i santvicentines i que ha permès que, malgrat el pas del temps, la figura d´en Toni Sors continuï viva i molt present, tant entre aquells que van tenir l´oportunitat de conèixer-lo, com entre les noves generacions. Abans d´acabar, l´alcalde va agrair la participació de l´Associació Excursionista MontalTrek i de la Colla de Geganters en l´organització de l´acte, i va convidar els assistents a acostar-se al pavelló on s´havia de dur a terme la 2a part de l´homenatge.

I va ser precisament al Pavelló Municipal Toni Sors, on es va viure un dels moments més emotius, quan la mare i la germana del desaparegut alpinista van descobrir una placa en la qual s´hi poden llegir unes paraules d´en Toni Sors. Abans d´acabar l´acte, l´alcalde va obsequiar la Sra. Trini Ferrer amb una reproducció de la placa dedicada al seu fill i un ram de flors.

La celebració es va arrodonir amb la inauguració oficial de la recentment renovada Av. Toni Sors i un refrigeri popular que, davant la possibilitat que la pluja es deixés veure, es va servir a la pista coberta annexa al pavelló.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 20.09.2010
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^