X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El Parc Temàtic de l´Oli, destí de la propera sortida dels Xurravins
La sortida es farà el dia 27 d´octubre

Borges BlanquesDimecres, 27 d´octubre, l'Associació de Gent Gran Els Xurravins realitzarà una nova sortida cultural. En aquesta ocasió en direcció a les Borges Blanques, a la comarca de Les Garrigues, i amb destí final al Parc Temàtic de l´Oli que es troba situat en una masia del segle XIII, construïda pels Templaris.

El recorregut interior pel Parc mostra tot un seguit de sales en les quals es pot veure des dels orígens de l'oli i l'elaboració del mateix d'ençà l'època dels grecs fins un molí del segle XX encara en funcionament. Durant la visita s'explica d'una manera molt senzilla la forma de collir olives, els estris que s'empren, les varietats d'olives existents i tot un seguit d'informacions referents al món oleícola.

Als exteriors del Parc Temàtic de l'Oli, trobem tot un paradís d'oliveres, entre les quals n'hi ha 54 de mil·lenàries, procedents de la partida dels Romans del terme de Ulldecona (Montsià). La seva edat s'ha calculat entre 1700 i 2200 anys i la seva varietat es "farga". També es pot apreciar una col·lecció de premses que reflecteix tota l'evolució del procés d'extracció i elaboració de l'oli des del segle V a C fins al segle XX.

El preu de la sortida és de 38 euros per als socis de l´Associació de Gent Gran Els Xurravins i 40 euros per als no socis,  amb esmorzar i dinar inclosos. Per a més informació i inscripcions podeu adreçar-vos al Casal de la Gent Gran, ubicat al Centre Cívic, de dilluns a divendres d'11 a 12 del matí. Places limitades.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 13.10.2010
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^