Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L´Oriola, 15 anys de músiques

Concert de l'escola de músicaEnguany l´Escola Municipal de Música l´Oriola fa 15 anys. L´escola va entrar en funcionament el curs 1995-96, però per uns problemes que presentava l´edifici, i que es van haver de revisar, no es va començar aquell curs fins al mes de gener (del 1996, per tant). L´escola va començar gràcies a l´interès de l´alcalde d´aquell moment, en Josep Torras, i als membres fundadors, la Marta Lorenz i en Jordi Lluch que van presentar el projecte a l´Ajuntament. L´activitat s´iniciava amb 30 alumnes i amb un claustre de 7 professors.

L´Oriola s´ubicava a la casa que hi havia fins fa poc temps darrera l´Ajuntament, que amb les obres d´urbanització de l´entorn de l´Església va anar a terra, tot i que se´n conserva, encara, les escales que hi accedien i una part del jardí. L´escola va anar creixent, i per aquest motiu es va decidir emplaçar-la a l´antic Casal de Cultura situat a la Pl. del Poble quan ja feia tres anys que funcionava. Des de fa un parell d´anys, i gràcies a les gestions de la Regidoria d´Educació i a l´acolliment de l´escola Sant Jordi, l´Oriola té la seva seu en aquest centre, amb qui comparteix, de forma transitòria, les aules. Actualment el claustre el formen 10 professors i l´alumnat sobrepassa el centenar d´inscrits.

Escola de MúsicaL´escola ofereix actualment formació musical que cobreix els ensenyaments del Nivell Elemental d´escoles de música, i els primers cursos de Nivell Mitjà, així com classes per a adults amb diferents nivells. L´oferta de classes d´instrument és variada: piano, guitarra clàssica i elèctrica, violí, violoncel, flauta travessera, clarinet, saxo, cant i gralla. Potencia les classes en grup, la creació de noves formacions musicals, i també disposa d´una orquestra infantil.

Un dels eixos formatius està elaborat a partir del cant coral, ja que l´escola està adherida al SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) amb qui s´organitzen trobades amb corals d´arreu de casa nostra i macroactivitats comunes. A més, l´Oriola centralitza l´organització d´uns concerts que aglutinen fins a deu escoles de música de la comarca del Maresme, des d´on els alumnes poden rodar el seu repertori i donar-lo a conèixer a tota la comarca. També s´organitzen concerts per tal de dinamitzar la vida cultural de la població, i col•labora puntualment amb diferents entitats i centres educatius del municipi.

En tots aquests anys, l´escola ha anat consolidant la seva tasca. I el darrer pas ha estat el d´aconseguir el reconeixement per part del Departament d´Educació de la Generalitat. Des d´aquest curs, i després que l´Ajuntament portés a terme totes les actuacions necessàries -incloent-hi el trasllat a les instal•lacions de l´escola Sant Jordi-, el centre és una escola de música autoritzada.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 07.02.2011
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^