Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Arriba a La Muntala una mostra sobre la novel·la rosa
Del 16 de juny al 10 de juliol

Exposició sobre novel·laDel 16 de juny al 10 de juliol es podrà visitar a la Biblioteca Municipal La Muntala de Sant Vicenç de Montalt l´exposició “La novel·la romàntica”. En aquesta mostra es fa un repàs de quins són els antecedents de la novel·la romàntica, funció i autors que van conformar el gènere en els seus inicis, els seus continguts, la situació editorial a Catalunya i Espanya i, per últim, la situació actual i els seus subgèneres. També s'inclou una guia d'autors i un recull bibliogràfic.

L´exposició fa un recorregut ampli per l'evolució del gènere des del seu precedent de més renom i més conegut, la novel·la “Pamela” de Samuel Richardson (1740) fins a títols més recents però també coneguts com “El diari de Bridget Jones” o les heroïnes que van passar recentment a la gran pantalla de “Sexe a Nova York”.

Aquest gènere que es va popularitzar amb el nom de “novel·la rosa” és la pionera de la literatura coneguda com “de consum”. La seva estructura simple i les·diferents trames amoroses adaptades a les circumstàncies de cada època l'han fet esdevenir com una mena de mirall social per a les seves lectores.

La mostra, a més, dóna una atenció especial a les novel·les del segle XIX fent un especial ressò en els títols de Jane Austen i les germanes Brontë com a inspiradores dels personatges més recents d'aquest gènere.

També es fa una referència especial a l'explosió del gènere a l'Espanya dels anys 30 amb l'èxit del valencià Rafael Pérez i Pérez que seria rellevat per Corín Tellado.

L'exposició tampoc deixa de banda als grans èxits en català d'aquest gènere com són els de Josep Maria Folch, amb el seu estil de personatges tendres amb components humorístics i amb un imaginari proper al dels contes populars.

La mostra “La novel·la romàntica”, produïda per l´Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i l´Obra Social d´Unnim, es podrà visitar de dilluns a divendres de 16 a 20.30h, els dimarts i dijous de 10 a 13.30h i els dissabtes de 10 a 14h.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 16.06.2011
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^