www.svmontalt.cat

Gràfica ocupació 2011Un cop tancat l’exercici 2011, la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç fa balanç i presenta les xifres de treball del Servei Local d’Ocupació i del Servei d’Empresa que, en els darrers dotze mesos, ha atès un total de 107 usuaris (un 15% més que al 2010) i ha convocat un total de 140 entrevistes personalitzades, vinculades a alguna oferta de feina.

El 2011 ha estat l’any en el qual han estat ateses més persones usuàries, i un total de 60 persones han fet ús d’altres serveis ofertats des de la Regidoria de Promoció Econòmica, com ara els cursos de formació, el Club de la feina o el Servei d’Atenció a l’Emprenedor.

Gràfica ocupació 2011Durant l’any passat, un dels serveis més demandats ha estat l’entrevista ocupacional individualitzada i la creació d’itineraris personalitzats d’inserció, que elabora la tècnica d’Ocupació de l’Ajuntament, en funció de les necessitats de cada demandant de feina.

Un altre servei que s’ha vist incrementat és el d’informació i assessorament en quant a prestacions d’atur, subsidis i altres ajuts econòmics. Pel que fa a ofertes rebudes, han estat un total de 41, provinents tant d’empreses locals com comarcals. Aquestes ofertes han estat cobertes en un 85% per persones inscrites al Servei Local d’Ocupació.


Gràfica ocupació 2011En aquest sentit, paga la pena destacar que en els darrers 3 anys (2009-2011), període afectat per la crisi econòmica global, s’han generat 30 contractes de treball gràcies a l’obra pública, 180 persones han trobat feina a través d’ofertes gestionades des del Servei Local d’Ocupació i 177 han rebut formació finançada per l’Ajuntament i ara es troben més ben preparades per accedir a un lloc de treball.

Totes les actuacions realitzades des del Servei Local d’Ocupació han afavorit que Sant Vicenç de Montalt es posicioni entre els 5 municipis de la comarca amb una taxa d’atur més baixa (9,42%).

Font: Base de dades de l’aplicatiu Xaloc (Diputació de Barcelona)

Gràfica ocupació 2011Accions impulsades pel Servei Local d’Ocupació durant l’any 2011

  • Curs de manipuladors d’aliments: 2 edicions.
  • Curs de Dietètica i Nutrició per a col·lectivitats (Àrea de Servei d’Atenció a les Persones).
  • Sessió informativa: ‘’Construeix el teu projecte professional i troba una oportunitat al Maresme’’.
  • Sessions personalitzades de Porta 22.
  • Club de feina genèric, per a joves i per a majors de 45 anys.
  • Cursos d’Acreditació ACTIC: nivell inicial i nivell mig de coneixement de Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
  • Campanya de sensibilització al teixit productiu local sobre els avantatges de contractar persones majors de 45 anys.
Publicat el 11.01.2012