Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Els gegants, protagonistes del diumenge de Festa Major

Trobada gegants 2013Sens dubte, els gegants seran un els principals protagonistes de la Festa Major d'enguany, amb una plantada, una cercavila i una ballada de gegants i capgrossos que se celebrarà el proper diumenge 20 de gener.

En aquesta ocasió, seran vuit les colles,  arribades de la Barceloneta, Arenys de Munt, Sant Cugat del Vallés, Canet de Mar, Peramàs (Lucius Marcus), Cirera (Guardavinyes), Sant Joan de Vilatorrada i Elna (Catalunya Nord), que se sumaran als gegants de l’escola Sant Jordi i als de la nostra Colla per participar en la plantada i posterior cercavila que recorrerà els carrer i places del poble per fer gaudir a petits i grans amb els balls, la rauxa i la xerinola dels gegants, geganters i músics.

La festa gegantera arrencarà a les 10 del matí amb la plantada de gegants a la plaça del Poble i a les 12h s’iniciarà la cercavila pels carrers, seguint el següent itinerari: Sant Antoni, Església, riera del Gorg, Arboç, Montaltnou, Ginesta, Hortènsies i avinguda Toni Sors, on tindrà lloc la rebuda i la ballada de colles.

Aquest any però, hi ha una novetat ben destacada, ja que s'estrenarà el ball nou dels nostres gegants, el Ball de Plaça. Aquest ball és una adaptació de la Suit que es ballava per Carnestoltes quan sortien els Bòbuls i les Margaridasses. El Passeig de Dança, la Farandola, el Ball Pla i la Bolanguera seran ballats pels nostres gegants, Bòbul, Margaridassa i Toni Sors.

El ball ha estat coreografiat per Xavier Navarro, amb la col·laboració i assessorament de Pompili Massa i amb els arranjaments musicals i adaptació per gralla, a càrrec de Jordi Lluch, director de l'Escola Municipal de Música L'Oriola i graller de la colla.

Aquesta ballada comptarà també amb una important particularitat, ja que el geganter santvicentí, Pedro Curado, serà qui faci ballar el gegantó d'en Toni Sors, essent la primera vegada que una persona invident participi en un ball d'aquestes característiques.

No us ho deixeu perdre!!!

 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 16.01.2013
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^