www.svmontalt.cat


L'organització d'aquesta xerrada, a càrrec de l’Associació de Gent Gran Els Xurravins, compta amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i la Diputació de Barcelona.

AvisEl dimecres dia 12 de desembre tindrà lloc al Casal de la Gent Gran una xerrada per la prevenció de la pèrdua de la dignitat. Es tractaran els drets i els deures que té la gent gran sobre ells mateixos i envers la societat i també s’incidirà en la necessitat de prendre consciència dels maltractaments als que poden estar exposats per part de diversos col·lectius socials i a donar consells de seguretat per tal de prevenir-los i combatre'ls.


Així durant la xerrada es farà veure en què consisteixen els drets de la gent gran, per exemple,  viure amb dignitat i seguretat, estar lliure d'explotació i maltractament, rebre un tracte digne i ser valorat com a persona.

També se'ls mostrarà l'existència del Document de Voluntat Anticipada (DVA). Aquest es redacta quan la persona titular és completament autònoma i s'utilitza quan aquest deixa de ser-ho. La finalitat del document és evitar conflictes entre el jo i la família, la sanitat, etc.

S’informarà sobre el maltractament a la gent gran, cada cop més abundant però amb menys ressò mediàtic i es conscienciarà als assistents a la xerrada que la millor manera de solucionar aquest conflicte és sensibilitzant a la pròpia gent gran. En aquest sentit, es donaran consells de seguretat per tal de prevenir i/o combatre els maltractaments i se’ls hi explicaran totes les vies que garanteixen la seva seguretat, s’escoltaran els seus dubtes i problemes amb l’objectiu de brindar-los solucions.

Aquesta és la segona d'un cicle de xerrades, impulsat per la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) i la Unitat Central de Proximitat i Atenció al Ciutadà dels Mossos d’Esquadra, amb l’objectiu d’oferir assessorament sobre prevenció de riscos i consells de seguretat a la gent gran. La propera última xerrada se celebrarà el dia 13 de febrer de 2013.


Publicat el 06.12.2012