X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament fa front a les ocupacions il·legals d'immobles al municipi

Durant el Ple celebrat el passat dijous, dia 30 de maig, l’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, va convidar públicament els portaveus de les forces polítiques amb representació municipal -CiU, 9 SV, PSC, PP i Esquerra-Entesa, a participar en una comissió per fer front al fenomen de les ocupacions il·legals d’habitatges que s’han produït al camí de Padró /Can Calella. Invitació que ja els havia avançat en el transcurs de la Comissió Informativa de Ple, celebrada el dia 25 de maig.

L’objectiu de la comissió, impulsada pel govern municipal, és dotar-se de més i millor eines per evitar les ocupacions de caràcter social sorgides per la situació econòmica. En aquest sentit, el passat dia 5 de juny, l’alcalde va presentar als membres de la comissió institucional les mesures que s’han articulat fins al moment per fer front a les ocupacions il·legals, que generen problemes de convivència i minimitzar els seus efectes, i va recollir les iniciatives i propostes de les diferents forces polítiques.

D’altra banda, davant les informacions esbiaixades i el rumors que s’estan propagant entre la ciutadania en relació a l’ocupació il·legal dels esmentats habitatges, ubicats al camí del Padró/Can Calella, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt vol puntualitzar les qüestions següents:

  • Es tracta d’una promoció privada d’habitatges, per tant les actuacions preses per l’alcalde, al capdavant de l’equip de govern,  han consistit en informar i assessorar els propietaris sobre quins són els passos que s’han de seguir per recuperar la propietat, així com sobre les seves responsabilitats en cas d’innació. En aquest sentit, els propietaris ja han presentat la corresponent demanda judicial i l’Ajuntament està en contacte amb el Col·legi d’Advocats de Mataró per tal de fer un seguiment exhaustiu de la tramitació.
  • L’Ajuntament ha actuat en els immobles ocupats en l’àmbit de la sanitat pública. Així els anys 2011 i 2012 es va sol·licitar la corresponent autorització judicial per accedir als habitatges i poder avaluar els riscos per a la salut pública, que se’n podien derivar del seu estat d’abandó. Autoritzacions que foren concedides i que han permès que el Consell Comarcal del Maresme elaborés dos informes sobre la situació sanitària dels immobles.
  • S’ha establert un sistema de coordinació entre els diferents serveis municipals -Policia Local, Brigada Municipal de Serveis, àrea d’Urbanisme, Secretaria, Atenció al Ciutadà i Serveis Socials, amb l’objectiu de millorar l’aprofitament dels recursos municipals.

    En aquest sentit, cal puntualitzar que:
    • S’està informant i assessorant els propietaris dels immobles susceptibles de ser ocupats amb l’objectiu de prevenir futures ocupacions.  
    • S’han intensificat els controls policials.
    • S’ha contactat amb les diferents empreses de subministres bàsics –aigua, electricitat...- per verificar si estan donant servei als habitatges ocupats.
    • S’està prestant especial atenció i seran objecte d’actuació aquelles activitats amb finalitats econòmiques que es puguin realitzar en els immobles ocupats il·legalment i que poden generar tensions i problemes de convivència.
  • Quant a l’empadronament de persones que ocupen il·legalment un habitatge, cal incidir en el fet que el Padró Municipal d’Habitants és un registre administratiu, on consten les persones que resideixen en un municipi, independentment de la seva situació legal.

    En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Vicenç va rebre dues sol·licituds d’alta al Padró d’Habitants de dues persones que ocupaven de manera il·legal els habitatges on es volien empadronar. Tot i que la legislació vigent és molt clara i contundent al respecte, l’Ajuntament no va efectuar els esmentats empadronaments i va demorar la seva tramitació durant un any aproximadament, fins que finalment atenent un requeriment de l’Institut Nacional d’Estadística es va veure obligat a donar d’alta al Padró d’Habitants a les dues persones que ho van sol·licitar, ja que així ho marca la Llei d’Empadronament.
      
OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 06.06.2013
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^