X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El nou curs escolar arrenca amb moltes novetats


L'alcalde, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha visitat els centres educatius de la vila per desitjar un bon inici de curs a mestres i alumnes.

IES Cívic 2013La setmana passada, es va reprendre l'activitat a tots els centres escolars i, aquest curs, es fa amb moltes novetats a Sant Vicenç de Montalt. Entre les més importants, cal destacar l'inici de les classes de batxillerat al Centre Cívic El Gorg, l'estrena de les noves dependències de l'Escola Municipal de Música L'Oriola, i l'anunci oficial per part de la Generalitat de Catalunya de l'adjudicació de les obres de construcció del nou institut, que s'iniciaran properament.



Un total de 1.098 alumnes, 33 més que al curs anterior, de primer i segon cicle d'infantil, primària, secundària i batxillerat, han començat el nou curs escolar 2013-2014 als quatre centres públics del municipi: l'Escola Bressol Municipal “Els Garrofers”, l'Escola Sant Jordi, l'Escola Sot del Camp i l'Institut de Sant Vicenç. A aquest miler i escaig d'alumnes, cal afegir-hi els 81 alumnes que assisteixen a l'Escola Municipal de Música L'Oriola. 

Sant Jordi 2013  Sant Jordi 2013   Sant Jordi 2013


A l'Escola Sant Jordi el curs ha començat amb 233 alumnes d'infantil i primària, trenta menys que a l'inici del curs passat. Destacar que, enguany, amb el canvi de seu de L'Oriola el centre ha recuperat i guanyat nous espais.

Sot del Camp 2013   Sot del Camp 2013   Sot del Camp 2013


L'Escola Sot del Camp ha arrencat el seu setè any d'activitat, des de l'estrena de l'edifici definitiu, amb 405 alumnes, 9 menys que el curs passat.

IES 2013A l'Institut de Sant Vicenç el curs ha començat amb 336 alumnes matriculats a l'ESO, trenta-sis més que el curs passat, i 44 al batxillerat de nova implantació .

Com us dèiem abans, les classes de batxillerat s'imparteixen al Centre Cívic El Gorg. En total, s'hi han adequat quatre aules i s'han instal·lat 3 projectors, 2 pantalles i 3 ordinadors portàtils. També s'ha ampliat l'horari de consergeria del Cívic per donar resposta a les  necessitats dels nous espais educatius.

Aquesta actuació ha permès que els alumnes que van finalitzar l'ESO el passat curs hagin pogut continuar els seus estudis de batxillerat sense sortir del municipi.

El cost de l'actuació -adquisició de material i adequació dels espais, que ha anat a càrrec de la Brigada Municipal de Serveis- ha estat assumit íntegrament per l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt.

IES 2013   IES Cívic 2013

Quan a la construcció del nou institut, la Generalitat de Catalunya ja ha confirmat oficialment a l'Ajuntament que les obres han estat adjudicades a la UTE Benito Arnó e Hijos, SAU & Euroconstruc, SA, per un import de 5.131.579,90 euros. També s'han adjudicat els serveis per a la direcció d'execució de les obres, per a l'assistència tècnica del control de qualitat i per a l'assistència tècnica de coordinació de seguretat i salut, per un import global de 212.502,95 euros.

Cal destacar que Sant Vicenç de Montalt és dels pocs municipis del país en el qual la Generalitat de Catalunya ha previst fer una important inversió per a la construcció d'un nou institut.

Bressola 2013   Bressola 2013   Bressola 2013

Pel que fa al primer cicle d'educació infantil, l'Escola Bressol Municipal Els Garrofers ha iniciat el curs amb 80 alumnes, dos menys que l'any passat. Enguany, el baix número de preinscripcions ha fet que no s'hagi obert l'Aula de lactants, tot i que hi ha el compromís per part de l'Ajuntament d'estudiar la seva obertura al desembre si es formalitzen les sol·licituds necessàries.

Oriola 2013L'Escola Municipal de Música L'Oriola és l'altre centre que presenta novetats destacades aquest inici de curs. Així, el 81 alumnes que s'hi han matriculat podran gaudir dels nous espais -nou accés independent, sis aules, secretaria i 1 aula polivalent, compartida amb l'Escola Sant Jordi-, que s'han habilitat a l'antiga “casa dels mestres” de l'Escola Sant Jordi.

Les obres de la nova seu de L'Oriola han anat a càrrec de l'empresa Constru-Buch S.L. i han tingut un cost de 18.587,22 euros, que han estat assumits per l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt.

Tanmateix, aprofitant les vacances escolars, l'Ajuntament, mitjançant la Brigada Municipal de Serveis, s'ha encarregat d'arribar allà on no arriba la Generalitat, i ha escomès petites obres de manteniment i reparacions diverses que s'han d'anar executant periòdicament com a conseqüència del desgast de les instal·lacions.
 
Així mateix, també s'han fet altres intervencions més significatives que contribueixen a millorar les infraestructures escolars i fer més còmodes i pràctics els espais, com l'adequació dels patis i de les zones d'aparcament, o el trasllat de mobiliari, material i instruments a la nova seu de L'Oriola.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 17.09.2013
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^