X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Reserva les millors entrades pel concert més maresmenc del Palau de la Música
A càrrec de Camerart Orquestra del Maresme i de la Coral Sant Jordi


L'Stabat Mater és un oratori per a orquestra, cor i quatre solistes.

El concert servirà per commemorar el 5è aniversari de l'estrena de l'obra i el XV aniversari de l'Orquestra del Maresme.

Concert PalauEl proper 10 de novembre, la Camerart Orquestra del Maresme presentarà al Palau de la Música Catalana l'Stabat Mater de Dvořák, acompanyada de la Coral Sant Jordi i sota la direcció de Jordi Colomer. Aquesta obra es podrà tornar a sentir 50 anys després de la seva estrena a l'Estat Espanyol.

Més informació, en aquest enllaç amb el web del Palau de la Música.

Per a reserves, podeu contactar amb l’Associació de Gent Gran Els Xurravins, de dilluns a divendres, d’11 a 12h (Casal Xurravins – Centre Cívic El Gorg).

El preu de les entrades varia, segons la ubicació, entre els 25 i els 85 euros. La sortida cap al Palau de la Música es farà des de les portes del Centre Cívic El Gorg a les 4 de la tarda. L’obra comença a les 6 de la tarda i té una durada aproximada de 90 minuts.

Concert Palau

Concert Palau

Fitxer: concert_palau.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 463.93 kB

L'obra
El 21 de setembre de 1875, en morir Josefa, la seva filla acabada de néixer, Dvořák va començar la composició del seu Stabat Mater. Va escriure una versió per a quatre solistes, cor i piano, entre el 19 de febrer i el 7 de maig de 1876, que li dedicà a František Hušpauer, amic de la seva joventut. Dvořák es va veure obligat a posposar l’orquestració de l'obra, degut a d’altres obligacions. Va tornar a la composició de la partitura el 1877, quan els seus altres dos fills varen morir consecutivament. La versió orquestral de la partitura fou escrita entre principis d’octubre i el 13 de novembre de 1877 a Praga.

La primera representació de l'Stabat Mater de Dvořák es va fer el 23 de desembre de 1880 en el concert de la Jednota umělců hudebních (Asociació d’Artistes Musicals) a Praga. Els intèrprets varen incloure el conjunt d’ópera del České prozatímní divadlo (Teatre Provisional Txec), sota la batuta del director Adolf Čech, amb els solistes Eleanora Ehrenbergů, Fibich Betty, Vávra Antonín i Čech Karel. El compositor Leoš Janáček va dirigir l’obra un any i mig després, el 2 d’abril de 1882, a Brno. Poc després es va estrenar a l’estranger (Budapest i Londres).

Camerart, l'Orquestra Simfònica del Maresme
Fundada l’any 1998, l’orquestra celebra el seu 15è aniversari aquest any. Dins els diversos repertoris que Camerart, Orquestra del Maresme, ha interpretat fins ara es poden considerar especialment significatives les execucions d’obres coral-simfòniques, com els oratoris barrocs de Johann Sebastian Bach: la Passió Segons Sant Joan, la Passió Segons Sant Mateu (interpretada al Monestir de Montserrat) i la Missa en si menor; de Georg Friedrich Händel: El Messies; dins l’estil del classicisme, amb la cantata Vesperae Pro Festo Sancti Innocenti de Johann Michael Haydn; i de música del romanticisme, amb  la Missa Nr. 2, D.167, en sol major de Franz Schubert; la cantata Wer nur den lieben Gott lässt walten de Felix Mendelssohn; i el Réquiem de Gabriel Fauré.

Amb la interpretació de l'Stabat Mater d’Antonín Dvorak l’orquestra enriquirà notablement el seu apartat de repertori de música romàntica.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 07.10.2013
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^