X
Sessions participatives POUM
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Expedició MontalTreck fa un sis mil a l'Himalàia

Expedició al NepalL’Equip MontalTreck ha fet el cim de l’Island Peak a l’Himàlaia, de 6.189 metres. L’equip català, està format pels alpinistes de Sant Vicenç, Sisku Calopa i Lluís Casas, la pinendenca Lluna Martí, Carme Solà de Camprodon, i el sherpa nepalí Sange Sherpa.

L’equip ha fet el cim des del camp base, a 5.000 metres d’alçada per superar uns 1.200 metres de desnivell. L’expedició ha hagut de superar una paret de gel de 280 metres d’altura i una zona de grans esquerdes. 

Els membres de l’Equip MontalTreck van començar l’atac al cim a la una de la matinada amb molt bona climatologia i amb totes les mesures de seguretat pròpies de fer un cim d’aquestes característiques. Les temperatures han estat de 30 graus sota zero però tot l’equip s’ha mostrat en tot moment amb forces per fer el cim. L’escalada final ha estat una carena aèria de 50 centímetres d’amplada i 8 metres de llarg que condueix directament fins el cim.

En un missatge des del camp base, a la tornada, tot l’equip s’ha mostrat “emocionat” del repte aconseguit. També destaquen que tres equips més, del Japó, el Canadà i de la Gran Bretanya van decidir fer marxa enrere per l’esgotament dels seus integrants.

L’equip MontalTreck torna divendres a Barcelona.


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 26.11.2013
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^