X
Canals d'atenció ciutadana
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La Comissió de Mobilitat del Maresme posa fil a l'agulla


La voluntat dels integrants de la Comissió és treballar perquè les propostes de mobilitat que afectin el Maresme surtin del propi territori.

Comissió Mobilitat del MaresmeEl passat 29 de novembre es va constituir la Comissió de Mobilitat del Maresme amb l'objectiu d'elaborar un document consensuat entre totes les forces polítiques sobre la mobilitat a la comarca i que doni resposta a les necessitats dels maresmencs i maresmenques. La Comissió està formada pel president del CCM i alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, un representant de cada força política amb presència comarcal: CiU, PSC, PP, ERC, ICV, PxC i CUP, i l'alcalde de Mataró.

Tanmateix, l'alcalde de Sant Vicenç i president del CCM ha vingut mantenint diverses reunions i trobades amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el secretari d'Insfraestructures i Mobilitat, Ricard Font, en les quals s'han anat posant sobre la taula temes importants en l'àmbit de la mobilitat, com els peatges o el servei ferroviari R1 de Rodalies.

En aquest sentit, paga la pena destacar que el govern de la Generalitat ja va anunciar el passat mes d'octubre l'aprovació d'un pla per homogeneïtzar els peatges de les autopistes catalanes, que entrarà en vigor a partir de l'1 de gener del 2014. La reducció de tarifes inclou, entre altres, descomptes a la C-32 al Maresme.  

Amb aquests descomptes, els recorreguts de Sant Vicenç a Arenys passen d'1,33 euros a 0,26 euros (un 80% menys); de Mataró Oest a Arenys passen d'1,33 euros a 0,90 euros (-32%); d'Arenys a Malgrat, d'1,12 euros a 0,82 euros (-27%); de Montgat a Canet, de 3,64 euros a 2,87 euros (-21%), i de Sant Andreu a Mataró Nord, de 0,87 euros a 0,28 euros (-68%).

Tanmateix, la recent constituïda Comissió de Mobilitat del Maresme ha posat de manifest que manté com a línia vermella que els peatges a l'autopista no s'allarguin més enllà del 2021.

Pel que fa a la línia R1 de Rodalies, a mitjans del passat mes de setembre, el servei de trens entre Arenys i Barcelona va veure incrementada la seva freqüència de pas, fins arribar a 10 trens per hora, en els horaris de màxima ocupació de viatgers. Aquest augment està beneficiant a prop dels 9.000 passatgers de Rodalies R1 que agafen els trens en les estacions d'Arenys de Mar, de Sant Andreu de Llavaneres i Caldes d'Estrac.


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 03.12.2013
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^