X
Campanya de donació de sang i plasma 16-05-2021
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç estrena un Punt Lila aquest dissabte a la Santvi Fest
El trobareu a partir de les 9 de la nit al recinte festiu del parc dels Germans Gabrielistes


Aquest espai, gestionat per professionals qualificats, servirà per donar informació i acompanyament a possibles víctimes d’agressions sexistes.

Punt Lila

A la Santvi Fest que se celebra aquest dissabte hi haurà, per primera vegada, un Punt Lila. Aquesta iniciativa està impulsada per la Regidoria d’Igualtat amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania davant les actituds sexistes, a més d’oferir seguretat i confiança a les persones que hagin pogut patir situacions d’assetjament o agressió sexual en els espais on es desenvolupen actes organitzats per l’Ajuntament.Punt LilaEn concret, les ciutadanes i els ciutadans trobaran aquest Punt Lila en una carpa que s’instal·larà aquest dissabte 28 de setembre, a partir de les 9 de la nit, al parc dels Germans Gabrielistes. Aquest servei d’atenció a les agressions sexistes comptarà amb professionals qualificats i estarà operatiu durant tota la nit fins que acabi la programació musical de la Santvi Fest.


L'equip que atendrà el Punt Lila està integrat per cinc professionals de la Consultoria MIT, formades i amb una àmplia experiència en l’àmbit de les violències masclistes i d’igualtat de gènere. Mentre s’allargui l’esdeveniment, tres persones estaran prestant atenció permanent en la carpa i dues més intervindran de forma itinerant per tot el parc.


En aquest espai es facilitarà informació i material sobre la manera d'actuar en cas de presenciar o patir algun tipus d’agressió o d’assetjament sexuals, a part de ser el lloc on es centralitzaran les accions en el cas d’assetjaments i/o violència sexual. A més, el Punt Lila compta amb un protocol d’actuació en cas d’haver de realitzar una atenció davant d’un presumpte cas d’agressió sexual, mobilitzant els recursos necessaris per atendre la víctima.


El Punt Lila es coordinarà de manera directa amb l’Àrea de Comerç i Turisme, organitzadora de la Santvi Fest, l’Àrea de Governació, la Policia Local, i l’empresa de seguretat privada contractada per garantir la seguretat durant la celebració de l’esdeveniment.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 25.09.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^