Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç de Montalt acull l'exposició 'Operació Aigua' per conscienciar sobre l'escassetat d'aquest recurs vital


La mostra didàctica ha estat inaugurada per l’alcalde de Sant Vicenç del Montalt, Javier Sandoval, la
regidora Esther Térmens, i el director d’Agbar Maresme, Joaquim Vicens.

Passejada Operació Aigua


L’exposició itinerant 'Operació Aigua', la iniciativa d'Agbar centrada en la sensibilització per a un consum responsable de l’aigua arriba aquest mes de març a Sant Vicenç de Montalt, on es podrà visitar fins al 10 d'abril a l’avinguda Toni Sors s/n (zona esportiva) i del 11 al 18 d'abril al parc dels Germans Gabrielistes.

La mostra didàctica, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, ha estat inaugurada per l’alcalde del municipi, Javier Sandoval, la regidora delegada de Medi Ambient, Àrea Climàtica, Gestió Energètica i Sostenibilitat i Igualtat, Esther Térmens, i el director d’Agbar al Maresme, Joaquim Vicens, amb l’assistència d’altres membres del consistori i d’Agbar. L’exposició pretén conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, sobre els usos i abusos que en fem com a societat i sobre l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. La mostra està dirigida al públic general, amb un èmfasi especial en el familiar i escolar, i durant les pròximes setmanes es programaran visites dels alumnes d’escoles del municipi.


Passejada Operació Aigua

En paraules de l’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Javier Sandoval: 'és molt important poder apropar l’exposició al públic en general, però especialment als més joves, per conscienciar-los i sensibilitzar-los de la necessitat de fer un ús sostenible de l’aigua i protegir el medi ambient. També ha afirmat que 'l’aigua cal valorar-la com es mereix, com a un bé finit i cada cop més escàs i per aquest motiu cal que tothom faci un ús i una gestió adequada'. 

I finalment ha subratllat que 'els infants i l’educació ambiental són d’una importància cabdal perquè vehiculen la informació traslladant-la als adults i adopten hàbits de consum responsable'.


Exposició Operació Aigua

Per la seva part, Joaquim Vicens, director d’Agbar Maresme, afirma: 'la conscienciació i la sensibilització ciutadana en el consum responsable de l’aigua és imprescindible en la situació de sequera actual. El canvi climàtic impacta de forma alarmant en la disponibilitat d’aigua i, tot i que les mesures per garantir el recurs passen per inversions que han d’executar les administracions, tots podem fer petits gestos que, de forma agregada, tinguin un impacte positiu'.

I afegeix: 'la companyia sempre ha tingut un compromís amb la sensibilització de la ciutadania, especialment dels més joves. L'exposició és un exemple més d’aquest compromís que ampliem al públic adult perquè tothom prengui consciència que la gestió de l’aigua esdevé una qüestió essencial en el context global de canvi climàtic'. I per això, Vicens anima a visitar-la pel seu caràcter divulgatiu: 'la mostra ens interpel·la davant l’impacte que tenen les nostres accions en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l’aigua'.

Finalment, el representant de la companyia del cicle de l’aigua fa una crida a contribuir en la lluita contra el canvi climàtic amb accions individuals per estalviar aigua davant la seva escassetat i destaca que 'la cooperació publicoprivada i el compromís ciutadà són eines imprescindibles per construir un futur sostenible'. 

 Una exposició educativa que recorre tota Catalunya 
L’exposició 'Operació Aigua' compta amb quatre blocs -'Com contaminem l’aigua?', 'Com s’embruta l’aigua?', 'Aigua per a tothom?' i 'Quanta aigua consumeixes?'- on posa en relleu dades rellevants sobre la seva accessibilitat, com el cas de la xifra que indica que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d’aigua potable, o que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i que un 80 % de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, fet que provoca la contaminació de les aigües.

Actualment, l’exposició 'Operació Aigua' ha arribat a més d’una seixantena de poblacions catalanes des que es va posar en marxa l’octubre de 2020.

La iniciativa s'acompanya d'altres materials didàctics personalitzats adreçats a les escoles on s'explica de manera molt visual tot el cicle de l'aigua del municipi. El fulletó inclou consells d'estalvi d'aigua i un qüestionari per posar a prova els coneixements adquirits sobre aquest tema.


Cicle de l'aigua SVM

Cicle de l'aigua SVM

Fitxer: CicleAigua_Sant_Vicec_Montalt_24.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 287.35 kB



Operació Aigua

Operació Aigua

Fitxer: Operacio_aigua_V3.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 284.92 kB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 20.03.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^