X
Ajuts extraordinaris Covid-19 per a empreses
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç avança per bon camí en la recollida selectiva


Durant el 2012, Sant Vicenç de Montalt ha millorat els seus resultats, reduint la generació de residus per càpita i disminuint la fracció de resta en benefici de la fracció d’orgànica.

Comparativa residusAnalitzades les dades de la recollida de residus municipals de l’any 2012, i fent un balanç general, els resultats assolits denoten una tendència positiva. Principalment, pel que fa a la reducció de la generació de residus per càpita -quilograms de residus que genera cada habitant al dia- que se situa en un valor estimat d’un 1,67 kg/hab/dia i a l’increment de gairebé un 2 % registrat en la recollida selectiva de la fracció d’orgànica en detriment de la fracció de resta, que ha suposat una reducció de prop d’un 3% respecte a l’exercici anterior.

Aquests resultats, però, no han repercutit en valors positius sobre la recollida selectiva de les fraccions valoritzables de vidre, envasos, paper i cartró, que s’han mantingut en nivells força estables i relativament baixos durant exercicis anteriors. En 2012, el valor d'aquest tipus de residus es va situar en un 20 %, la qual cosa representa un 0,53 % per sobre de l’any 2011.

La millora dels resultats en la recollida selectiva repercutirà positivament en la butxaca dels santvicentins i les santvicentines durant l’exercici 2013.

L’Ajuntament és plenament conscient que sense la participació i implicació de la ciutadania en la gestió activa dels residus municipals, no es pot avançar positivament per assolir nous objectius i millores ambientals. En aquest sentit, l’Ajuntament ha volgut repercutir directament els beneficis dels resultats obtinguts sobre els santvicentins i les santvicentines i per al 2013, no ha aplicat cap increment en la taxa d’escombraries que, com la resta d’impostos i taxes s’ha mantingut congelada.

La congelació de la taxa d’escombraries ha estat possible, d’una banda, a la col•laboració ciutadana, que recicla correctament els residus, la qual cosa ha contribuït a generar uns ingressos en concepte de retorn de cànon de les fraccions del vidre, envasos, paper i orgànica, i d’una altra banda, a l’estalvi dels costos que implica la reducció de la generació dels residus i la reducció de la fracció de resta que va a parar a la incineradora dels residus no reciclats.

Tot això, sumat a la bona gestió global dels recursos municipals, ha fet possible que l'Ajuntament hagi congelat les taxes i impostos i que es continuïn aplicant bonificacions directes en la taxa d’escombraries als usuaris de la deixalleria fixa i mòbil i les persones que practiquen el compostatge casolà, com a mesura preventiva de la generació de residus orgànics.


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 06.02.2013
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^