www.svmontalt.cat

Arreu del territori, més de 1.000 joves marcaran simultàniament diferents trams d'El Camí el proper 6 de juny.

Panoràmica Sant Vicenç

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, mitjançant la Regidoria de Turisme, col·labora amb l’entitat El Pas i l’Associació Escoltes Catalans en el projecte El Camí, que consisteix en la senyalització d’una ruta de senderisme cultural que uneix totes les comarques de parla catalana. El passeig de Marquès de Casa Riera és el tram de Sant Vicenç que quedarà inclòs en aquesta ruta.

Enguany l’Associació Escoltes Catalans ha fet 40 anys i ho celebra el proper dissabte 6 de juny implicant-se amb el país mitjançant la senyalització d’El Camí, fent gala de la vocació de servei del moviment escolta.

El CamíAl matí els membres d’Escoltes Catalans apadrinaran i senyalitzaran diverses etapes d’El Camí, la ruta de senderisme cultural, que se senyalitza de forma participativa amb voluntaris d’arreu del territori.

En total els més de 1.000 infants i joves voluntaris senyalitzaran més de 150 quilòmetres d’El Camí, al llarg els trams de la Noguera-Llitera-Baix Cinca-Segrià, el Tarragonès-Penedès-Anoia, el Vallès Occidental-Baix Llogregat-Barcelonès i el Vallès Oriental-Maresme. Més de 20 municipis -entre ells Sant Vicenç de Montalt- es
beneficiaran de l'acció de l'entitat juvenil, ja que El Camí quedarà marcat al pas pel seu territori.

El projecte s'emmarca en la iniciativa CamíJove, una opció creixent entre les entitats de lleure juvenil que opten per fer-se vetlladors d'El Camí.

Escoltes Catalans és l’associació laica de l’escoltisme català que aplega 4.000 infants i joves repartits en una quarantena d’agrupaments en dotze comarques catalanes. És membre de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) i de les dues organitzacions internacionals juvenils més nombroses del planeta: l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM) i l’Associació Mundial de Guies Escoltes (WAGGGS).

El Pas és l’entitat sense ànim de lucre que coordina el projecte El Camí, una iniciativa que compta amb el suport i reconeixement del Parlament de Catalunya i del de les Illes Balears, i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, Govern d’Andorra, Diputacions, Consells Comarcals i ajuntaments dels diferents territoris i de tot l’espectre polític.

Publicat el 04.06.2015