X
Brigada Jove 2025
Consells per menjar peix amb seguretat
La Regidoria de Sanitat informa que els peixos que viuen al medi marí poden tenir diversos paràsits, entre ells els "Anisakis", que poden afectar les persones.

L´"Anisakis" no suposa cap risc per a la nostra salut si prenem certes mesures quan consumim peix.

Per això cal:

  1. Netejar bé el peix i  treure les vísceres el més aviat possible

  2. Congelar-lo en cas el vulgueu consumir cru: En l'elaboració de plats a base de peix cru o poc cuinat (seitó en vinagre, peix en escabetx, etc.) es recomana, per matar aquests paràsits, netejar bé el peix, treure'n les vísceres i sometre'l a un tractament de congelació a una temperatura de -20ºC o inferior durant 24 hores.

  3. Cuinar-lo correctament a una temperatura de 60ºC o superior durant un mínim de 10 minuts. Qualsevol dels tipus habituals de cocció (bullit, fregit o al forn) és suficient per matar les larves

Seguir aquests consells és la millor manera per prevenir  l'"Anisakiosi".

Publicat el 01.07.2008
Versió per imprimir

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

Pujar al principi de la pàgina