www.svmontalt.cat

En relació a la noticia publicada avui en l'edició digital de la Vanguardia amb títol ‘La Fiscalia ratifica l’arxiu de la denúncia contra l’exalcalde de Sant Vicenç’, en la qual es posa en entredit l’actuació en aquest assumpte de l’executiu encapçalat per l’alcalde, Javier Sandoval, el govern municipal vol transmetre el següent:

Aquest equip de govern en la seva presa de possessió ja va manifestar el seu compromís contra la corrupció. En aquest sentit, seguim i seguirem posant en coneixement dels jutjats aquelles situacions presumptament delictives que arribin al nostre coneixement.


És per aquest compromís que avui estan sota investigació la presumpta apropiació de material de l’Ajuntament per a la piscina privada de l’exalcalde o la contractació irregular de personal de la brigada, entre d’altres assumptes. En aquesta mateixa línia d’actuació, quan aquest equip de govern va constatar l’alteració dels plecs de condicions per a afavorir a l’adjudicatari en la licitació d’un dret de superfície per a la construcció d’un centre geriàtric -que mai es va construir-, els fets es van posar en coneixement de la Fiscalia.


Aquesta setmana la Fiscalia ens ha comunicat que, malgrat que els fets denunciats puguin ser delictius, aquests -al seu parer- resten prescrits. És a dir, que no s’entrarà a investigar l’assumpte doncs es considera que la presumpta prevaricació/malversació ha prescrit i per tant, malgrat fossin certs els fets, no es poden perseguir penalment.


Tanmateix, al Decret d’arxiu de les investigacions el Fiscal en cap de Mataró finalitza dient: ‘En cualquier caso, tal y como se informó en el Decreto de 25-3-19 el denunciante mantiene intacto su derecho de reiterar la denuncia ante el órgano judicial que estime oportuno’.


En el seu dia, tots els grups polítics integrants de la Comissió Informativa d’Investigació i Anticorrupció varen acordar remetre a Fiscalia els fets per si els considerava delictius o no. La resposta no nega que els fets descrits siguin delictius, sinó que planteja una dificultat de procediment.  


Per tant, i atès que la Fiscalia no ha negat que els fets denunciats siguin delictius, la setmana vinent es plantejarà a la Comissió Informativa d’Investigació i Anticorrupció la possibilitat de seguir la indicació de la Fiscalia i presentar una querella davant els jutjats competents a efecte d’esclarir els fets i depurar responsabilitats, doncs més enllà de l’existència de responsabilitats penals o de la seva prescripció, el que guia la nostra acció de govern és que els santvicentins i les santvicentines coneguin la veritat dels fets comesos pel qui llavors els representava.


No podem mirar cap a una altre banda davant el degoteig d’irregularitats presumptament comeses per l’excalde, les quals també justifiquen la necessitat de netejar el nom de Sant Vicenç de Montalt. Així la que esperem sigui la darrera irregularitat (la pràctica exposada en un informe intern de la Policia Local sobre el lliurament de targetes d’aparcament sense pagament de taxes ni compliments dels requisits establerts a les ordenances) també serà objecte d’estudi a la reunió que mantindrà la setmana vinent la Comissió Informativa d’Investigació i Anticorrupció, per si se’n poguessin derivar responsabilitats.        

Publicat el 10.05.2019