X
Ús obligatori de mascareta
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç estrena Pla Local de Seguretat amb perspectiva de gènere
El pla contempla 61 accions estructurades en cinc eixos


El document, elaborat gràcies a una subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona, es va aprovar al Ple municipal del passat mes d’abril amb els vots favorables de tots els grups municipals, PSC, CiU, 9 SV, ERC, C’s i PP.

Junta Local de Seguretat

Sant Vicenç de Montalt ja té Pla Local de Seguretat. El darrer Ple municipal, celebrat el passat 25 d'abril, va aprovar el document elaborat amb l'objectiu d'establir i ordenar en el temps les actuacions que s'han de dur a terme en l'àmbit de la seguretat, identificant els actors i els paràmetres que cal tenir en compte per tal d'avaluar l'eficàcia de les accions previstes i tot això d'una manera transversal i a partir d'una perspectiva de gènere.


El Pla Local de Seguretat 2019-2021, redactat per l'empresa MIT consultoria mètodes i tècniques i elaborat a partir d'una comissió de treball, parteix d'una diagnosi de la seguretat al municipi realitzada a partir de les estadístiques de la Policia Local i de l'Administració de Justícia i de la recollida de dades i indicadors de l'entorn físic, demogràfic i econòmic, així com els recursos en matèria de seguretat que té el municipi i les aportacions de tècnics i agents claus de la ciutadania. Amb les dades aportades per la diagnosi s'ha tractat de construir i planificar, estratègicament, la proposta d'actuació local, plantejant els objectius generals i específics i les accions necessàries per solucionar les disfuncions detectades, fixant prioritats i desenvolupant un programa d’acció municipal de seguretat.


Pel que fa al pla d'accions s'estableixen cinc eixos i 61 accions:

  • Eix 1: Millora de la coordinació, coneixement i comunicació des de la perspectiva de gènere en les polítiques de seguretat. Inclou 18 accions a desenvolupar.
  • Eix 2: Reducció de fets delictius i foment de la convivència i civisme. Inclou 11 accions a desenvolupar.
  • Eix 3: Accions contra les violències masclistes. Inclou 14 accions a desenvolupar.
  • Eix 4: Millora de la mobilitat i la seguretat viària. Inclou 9 accions a desenvolupar.
  • Eix 5: Augmentar la seguretat urbanística i la protecció de la ciutadania enfront de riscos naturals i emergències. Inclou 9 accions a desenvolupar.


La voluntat és que el pla sigui un document obert en el qual es puguin incorporar les necessitats que sorgeixin pel que fa a seguretat viària o delinqüència al municipi, entre altres.Pla Local de Seguretat 2019-2021

Pla Local de Seguretat 2019-2021

Fitxer: PLA_LOCAL_DE_SEGURETAT_2019_2021.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 52
Mida: 1,04 MB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 15.05.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^