X
L'ús de mascareta és obligatori
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Diumenge 14 de juliol, jornada de donació de sang i plasma a Sant Vicenç
El Banc de Sang i Teixits instal·larà una unitat mòbil de 10 a 14 h al Casal de la Gent Gran


L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt obsequiarà a les persones donants amb l'esmorzar i un val d'un dia per gaudir de manera gratuïta de la Piscina Municipal.

Campanya donació sang


Diumenge 14 de juliol
 una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits es desplaçarà fins a Sant Vicenç de Montalt per tal que tothom que ho desitgi pugui donar sang i plasma. La unitat mòbil estarà ubicada al Casal de la Gent Gran (Centre Cívic El Gorg) de 10 a 14 h, i podran donar sang totes aquelles persones que siguin majors d’edat i pesin com a mínim 50 kg. Cal recordar, a més, que donar sang és totalment indolor i que per fer-ho no cal estar en dejú.

Des del Banc de Sang i Teixits alerten que cada dia es necessiten 1.000 donacions per garantir que tothom tingui sang quan en necessita, ja sigui per a intervencions quirúrgiques, per a tractaments oncològics, per a trasplantaments o en cas d’accidents greus. De fet, una de cada deu persones que entren a un hospital necessita sang, i amb cada donació de sang pots ajudar fins a tres malalts diferents.


En el cas que vulgueu donar plasma, caldrà que reserveu torn prèviament trucant al 93 557 36 30 o a través del mail plasma@bst.cat. En principi, tothom qui pot donar sang també pot donar plasma, però com que es tracta d’un procés una mica més llarg, d'uns 45 minuts, és necessari programar-ho.

A Catalunya es necessita el doble de plasma del que es recull actualment i això vol dir que calen 10.000 donants. Per ser donant de plasma són necessaris els mateixos requisits que per ser donant de sang: tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, trobar-se bé de salut i no haver donat sang en els darrers dos mesos.

La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) i l’Associació de Donants de Sang del Maresme, compta amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat, Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i l’Associació de Gent Gran Els Xurravins.

+ Info sobre la donació de sang en aquest ENLLAÇ 

Cliqueu AQUÍ per saber més sobre la donació de plasma 

Us hi esperem! Gràcies!


Donació de sang

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.07.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^