X
Los 80 Principales
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç generarà energia solar per a tres edificis públics


L’Ajuntament està instal·lant 3 plantes fotovoltaiques al Centre Cívic i a les escoles Sant Jordi i Sot del Camp.

Plaques fotovoltaiques


Sant Vicenç de Montalt subministrarà energia elèctrica a tres equipaments públics a partir del que generi prop d'un centenar de plaques solars que s'estan instal·lant a les cobertes del Centre Cívic i de les dues escoles públiques del municipi. Actualment, ja hi ha una planta fotovoltaica a l’edifici municipal de l’Av. Verge de Montserrat que acull les seus de la Policia local, el Consultori Mèdic, l’Espai Jove i els Serveis Socials, i aquesta serà la segona actuació que farà l'Ajuntament per a l'autoconsum d’edificis públics. En concret, s'abastiran a través del que generin aquestes tres noves instal·lacions el Centre Cívic El Gorg i les escoles Sant Jordi i Sot del Camp. El projecte té per objectiu assolir una reducció de la factura elèctrica i  consisteix en la instal·lació a la coberta dels tres edificis d'un total de 90 panells fotovoltaics (27 mòduls al Centre Cívic i al Sant Jordi i 36 mòduls al Sot del Camp) que disposaran de generadors fotovoltaics connectats a tres inversors que convertiran la corrent contínua en alterna.


L’actuació té un cost de 41.684,56 euros que es finançaran amb dues subvencions de la Diputació de Barcelona. Els treballs van a càrrec de l’empresa Instal•lacions Industrials Fagom S.L.


Aquest projecte se suma a altres que des de la Regidoria de Gestió Energètica i Sostenibilitat es venen realitzant en els àmbits d’eficiència energètica i mediambiental com són l'adhesió al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses 2020, una iniciativa del Consell Europeu per augmentar l'eficiència energètica i l'ús de les energies renovables en els municipis per tal d'assolir i superar els objectius de la reducció del 20% de les emissions de C02 per l'any 2020, la renovació de l’enllumenat públic i el canvi a la tecnologia LED o la bonificació de l'impost de béns immobles (IBI) pels habitatges que incorporen aspectes mediambientals basats en la utilització de fonts d'energia renovable.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.08.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^