www.svmontalt.cat


Els lladres utilitzen com a marcadors petits trossos de plàstic, trossos de paper, fils de silicona o cintes adhesives, objectes que són gairebé invisibles i que es col·loquen entre el marc i la porta d’entrada del pis.

Seguretat a la llar


La Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Regió Metropolitana Nord ens alerten de l’ús que fan els lladres de pisos dels marcadors, que es fan servir per detectar si el pis està buit. Actualment el seu ús ha augmentat i hi ha diverses investigacions de robatoris a domicili en els quals els lladres han utilitzat aquest modus operandi.


El propòsit és explicar què són i facilitar la seva detecció a les portes dels domicilis amb l’objectiu de prevenir els robatoris, ja que aquest fet delictiu genera molta inseguretat entre els ciutadans.


Per a prevenir aquests tipus de robatoris, la ciutadania ha de conèixer els marcadors, per tal de saber localitzar-los en les portes dels seus propis domicilis.


Els lladres, per assegurar-se que no hi ha ningú al pis, posen petits trossos de plàstic transparent, trossos petits de paper o bé fils prims de silicona o pegament dissimulats entre el marc i la porta. Tornen un temps després i si el marcador continua al seu lloc, saben que el propietari no hi és i que poden entrar sense risc.


Si es localitza un marcador a la porta de casa:

  • S’ha de trucar al 112.
  • S’ha de treure el marcador.
  • A les escales de veïns, cal revisar les altres portes i treure tots els marcadors.
  • Estar  alerta per si es detecten persones sospitoses o alienes al veïnatge o a l’edifici i trucar immediatament al 112.


En aquest document s'explica què són els marcadors a les portes


Consells seguretat domicilis

Consells seguretat domicilis

Fitxer: Consells_de_seguretat_domicilis_marcadors.PDF

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 143,37 kB


I en aquest díptic trobareu consells de seguretat per prevenir robatoris al domicili


Díptic domicilis

Díptic domicilis

Fitxer: diptic_domicilis.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 186,45 kB

Publicat el 06.09.2019