X
Mesures Covid gener 2021
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç de Montalt revalida les dues Flors d'Honor de Viles Florides


Es tracta d'un reconeixement als municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l'enjardinament i la millora de les zones verdes.

Viles Florides 2019
Sant Vicenç va rebre, el passat divendres 27 de setembre, les dues Flors d'Honor 2019, en el marc de l'acte de lliurament del moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), que es va dur a terme al Parc del Nou Teatre de Lloret de Mar, aquest any, capital del projecte. Les Flors d'Honor són els reconeixements als municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l'enjardinament i la millora de les zones verdes; i van d'una a cinc Flors, essent cinc, el màxim reconeixement.
Viles Florides 2019
El regidor de Turisme, Francesc Guillem, va ser l'encarregat de recollir el premi. Recordem que Sant Vicenç té el segell de Vila Florida des de l'any 2018, una distinció que vol destacar la riquesa natural i paisatgística del municipi. Segons ha manifestat Guillem, «aquest any, hem mantingut les dues Flors d'Honor, un guardó que reflecteix l'esforç que duem a terme durant tot l'any per tal que Sant Vicenç sigui una Vila Florida».


El regidor també ha explicat que «els parcs i espais verds de Sant Vicenç compten amb un destacable nombre de valors naturals, ecològics, paisatgístics, ambientals i de lleure, i ofereixen paisatges i miradors d’excepcional qualitat i bellesa que cal potenciar».

Francesc Guillem ha volgut agrair la tasca realitzada pels treballadors i treballadores de la Brigada Municipal, i ha afegit que «gràcies al seu treball continu hem pogut mantenir aquest reconeixement».Viles Florides 2019


En total, 133 municipis van ser reconeguts divendres a la tarda durant l'acte de les Flors d'Honor 2019: tretze municipis van rebre les quatre Flors d'Honor, la màxima puntuació obtinguda fins ara; 53 municipis van ser reconeguts amb tres Flors d'Honor; 57 amb dos Flors d'Honor, entre els quals es troba Sant Vicenç, i 10 amb una Flor d'Honor.


La principal novetat de la gala de premis va ser el lliurament de la Flor d'Or, un premi de nova creació per distingir el municipi que millor ha treballat el seu verd urbà durant l'últim any, independentment del nombre de flors; i que va recaure sobre la ciutat d'Olot. A més, durant aquesta edició, la rotonda Félix Rodríguez de la Fuente de Teià (Maresme) va rebre el Premi a la Millor Rotonda de Catalunya i l’Escola Volcà Bisaroques d'Olot el reconeixement a la Millor Participació Ciutadana.


L'acte de lliurament de les Flors d'Honor 2019 va ser presidit per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà. També van estar presents el vicepresident de la CHOC, Joan Roig; i l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat; juntament amb el jurat de Viles Florides; i la resta d'alcaldes/ses i regidors/es dels municipis participants.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 29.09.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^