X
Col·labora amb La Marató de TV3!
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
En marxa la campanya anual de poda de l'arbrat públic de Sant Vicenç
Enguany es podaran més de dos milers d'arbres de 48 espècies diferents


Aquesta tardor la Brigada de jardineria municipal ha iniciat la campanya de poda de l'arbrat viari, que es preveu allargar fins a finals del mes de febrer.

Campanya de podaDes del passat mes d’octubre i fins a finals del proper mes de febrer, l’arbrat municipal serà objecte dels treballs de poda anuals que es duen a terme per aquestes dates. La Regidoria d’Obres i Serveis ha iniciat la campanya de poda amb recursos propis, assumint la brigada municipal les feines d’esporga. 


Enguany, en total seran 2.274 arbres de 48 espècies diferents, sobre els que s’actuarà seguint el pla de poda del què es disposa amb la voluntat d’aplicar criteris de sostenibilitat i racionalitat. Aquesta poda inclou tot l’arbrat dels parcs, jardins i carrers del municipi. L’actuació incidirà en espècies tan variades com els plàtans, els pins pinyoners, les alzines, les acàcies, les moreres o els til·lers.


Aquesta planificació permet allargar la vida de l’arbrat, reduir l’efecte i els danys de malalties i plagues, i per tant minimitzar els tractaments fitosanitaris. El tipus de poda es realitza segons el tipus d’espècie i el lloc on es troben ubicats. Així, els arbres viaris propers a les cases es tracten amb esporgues amb brocada i reducció, mentre que els situats en zones verdes, parcs o escoles, on poden créixer amb suficient espai, s’efectua una poda de neteja i formació reconduint-los d’una manera més natural.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 11.11.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^