Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Una cinquantena de persones donen sang a Sant Vicenç


Hi van participar 57 persones, de les quals 54 van donar sang i 3 no van poder materialitzar la donació per no reunir els requisits que es demanen als donants.


Donació de sang


El Casal de la Gent Gran va acollir ahir diumenge 17 de novembre una nova campanya de donació de sang. Després d’una jornada de quatre hores i 57 participants, els professionals del Banc de Sang van recollir un total de 54 donacions. També es va produir l'oferiment de tres persones que finalment no van poder materialitzar la donació i es va registrar un nou donant.

D’una donació de sang s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components sanguinis s’utilitza en diferents tractaments, com ara intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d’altres. Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 65 anys que tingui bona salut, pesi més de 50 quilos i no estigui en dejú. Entre una donació i una altra és necessari que hagin passat seixanta dies, com a mínim. En un any, els homes poden donar sang quatre vegades i les dones, tres.

Pel que fa a la donació de plasma, recordar que, en principi, qualsevol donant de sang pot donar plasma. A més, tots els grups sanguinis són vàlids, preferentment el grup AB, que és el donant de plasma universal. Només cal disposar de temps, ja que el procés dura uns 40 minuts.

+ Info sobre la donació de sang en aquest ENLLAÇ 


Cliqueu AQUÍ per saber més sobre la donació de plasma 

Gràcies per la vostra solidaritat!

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 17.11.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^