X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç fa un clam contra la violència masclista i reivindica el feminisme


A la pancarta que hi ha penjada a la façana de l’Ajuntament resa el lema ‘Sant Vicenç de Montalt diu NO a la violència masclista’. L’Ajuntament vol mostrar així el rebuig de la violència masclista, així com sensibilitzar a la població per lluitar per a l'eradicació d'aquesta xacra social.

Contra la violència masclista

Una quarantena de santvicentins i santvicentines es van aplegar ahir al migdia al pati de l’Ajuntament per rebutjar la violència masclista, en el que ha estat l’acte central de les activitats organitzades per visibilitzar aquesta xacra social.

La lectura del manifest consensuat per les diferents administracions catalanes ha estat l'acte central per commemorar el Dia Internacional contra la violència envers les dones. A l'inici, l’alcalde, Javier Sandoval, va explicar les accions que es duen a terme a la vila per treballar contra la violència masclista, destacant que la millor arma per lluitar contra aquesta xacra social és l’educació, i va donar pas a la lectura del manifest a càrrec de la regidoria de Igualtat, Maria Villalta, que va posar en relleu el paper dels homes i la importància de prendre consciència de moltes de les actituds que alguns tenen normalitzades. L'acte va finalitzar amb un minut de silenci per les dones víctimes de la violència masclista.


Contra la violència masclista



En el marc de les activitats organitzades per commemorar el Dia Internacional contra la violència envers les dones destaca l’exposició 'Desmuntem mites' que es pot visitar fins el 9 de desembre al Centre Cívic El Gorg. Aquesta mostra ens proposa una revisió d'alguns mites associats a l'amor romàntic i a la violència masclista. Per exemple desmunta la creença que som persones incomplertes que necessitem buscar-ne una altra per aconseguir la plenitud, que s'ha de renunciar a tot per amor, que si algú sent gelosia és perquè t'estima o que és necessari patir poder mantenir una relació. A l’exposició també hi trobareu alguns dels missatges que varen sortir en aquest lipdup que van gravar alumnes i professors de l’Institut Esteve Albert.


D’altra banda, l’institut també s’ha sumat al clam contra la violència masclista i la reivindicació del feminisme amb un mural que recull missatges dels alumnes i una pancarta a les instal·lacions del centre.


Contra la violència masclista   Contra la violència masclista

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 26.11.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^