www.svmontalt.cat
Durant aquest any ja ha obert fins a 56 expedients per abandonament i deixadesa de parcel·les


Més del 90% dels propietaris que han estat requerits ja han netejat o netejaran en breu el seu terreny.

Neteja parcel·les


La campanya que ha fet l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt aquest any per mantenir nets els solars sense edificar del municipi ha tingut un notable resultat, ja que 52 del 56 dels propietaris que van rebre requeriments perquè els netegessin van netejar o netejaran en breu les seves propietats, evitant així la intervenció punitiva de l’Ajuntament.


Al llarg de tot el 2019 l'Ajuntament  ha fet fins a cinquanta-sis requeriments a propietaris que tenien els solars en situació d'abandonament -en alguns casos el mal estat podia provocar perill- perquè se'n cuidessin.


En més del 90% dels requeriments es va rebre una resposta positiva dels privats: fins a cinquanta-dos propietaris van atendre els requeriments i han netejar o netejaran en breu les seves parcel·les.


En el cas dels quatre avisos desatesos, l’Ajuntament a més d’ordenar l’execució de les actuacions necessàries que en tot cas, aniran a càrrec de la propietat, pot imposar multes.


Els solars que presenten abandonament i/o deixadesa representen un risc d'incendi, riscos per a la sanitat i salubritat pública, proliferació de plagues, que ens afecta a tots, i, en especial, els veïns i la voluntat municipal és reforçar les accions de vigilància i aconseguir la disminució d'aquests riscos per donar una millor imatge del municipi.


Neteja dels terrenys municipals del Turó del Balís

L’Ajuntament ha dut a terme els treballs de neteja dels terrenys municipals ubicats al Turó del Balís. Els pins d’aquestes parcel·les es troben afectades per Tomicus, una situació que pot comportar un elevat risc d'incendi perquè els arbres morts queden al bosc, i també suposa una pèrdua important de diversitat.

Els treballs han tingut un cost de 5.977,40 euros i han consistit en l’estessada, aclarida, retirada de fusta i biomasses comercialitzables i trossejat de les restes arran del sòl als terrenys afectats.

Publicat el 29.11.2019