X
Distintiu zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La Regidoria de Sanitat organitza un taller gratuït d'autoprotecció, suport vital bàsic i DEA
El taller es desenvoluparà el 16 de desembre en horari de tarda al Centre Cívic El Gorg


La Regidoria de Sanitat, Salut Pública I Consum continua fent cursos per ensenyar a utilitzar els desfibril·ladors instal·lats al poble i que la ciutadania perdi la por a fer-los servir si es troben en una situació que ho requereix.

En aquest sentit, el passat mes de novembre personal de l'escola Sant Jordi -professorat, monitors/es de menjador...) van rebre formació sobre autoprotecció, suport vital bàsic i funcionament dels desfibril·ladors.

Taller suport bàsic


L’Àrea de Sanitat de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt us convida a participar en el taller gratuït d'autoprotecció, suport vital bàsic i DEA que us ensenyarà els coneixements bàsics per atendre i superar situacions d’emergència. La formació es es desenvoluparà el proper 16 de desembre, de 17 a 21 hores, al Centre Cívic El Gorg. Entre els continguts que es tractaran, tothom qui assisteixi farà una introducció per la cultura de l’autoprotecció, s’estudiaran les situacions d’emergència més freqüents, s’abordarà el Suport Vital Bàsic, la reanimació cardiopulmonar, l’obstrucció de la via aèria per cos estrany, entre d’altres conceptes relacionats amb la matèria en qüestió.

Durant la mateixa sessió, l’alumnat presenciarà una demostració de Desfibril·lació Externa Automatitzada, més coneguda com a 'DEA'.

Amb aquesta formació es pretén animar la ciutadania a perdre la por, desmitificar mites i donar el missatge que salvar vides està a l’abast de tothom. Actualment a Sant Vicenç de Montalt existeix una xarxa d’espais cardioprotegits amb 8 desfibril·ladors instal·lats a la via pública i 2 aparells mòbils. 

Si teniu interès en participar-hi, podeu formalitzar la vostra inscripció a través d'aquest FORMULARI El taller compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.


Municipi CardioprotegitLa primera causa mortal al món per malaltia coronària és l'aturada cardíaca sobtada.  A Catalunya, cada dia es produeixen 10 aturades cardíaques i bona part de la població desconeix com actuar davant d’aquests casos. Més del 70% de les aturades cardíaques es deuen a una arrítmia maligna anomenada fibril·lació ventricular, una anomalia tractable mitjançant una descàrrega elèctrica, sempre i quan la persona estigui adequadament formada per utilitzar els desfibril·ladors externs automàtics. 

Sant Vicenç, municipi cardioprotegit és un projecte impulsat per la Regidoria de Sanitat, Salut Pública i Consum de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt.Xerrada DEA

Xerrada DEA

Fitxer: cartell_xerrada_DEA_2019.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 476,35 kB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 02.12.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^