Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La santvicentina Sara Saladich guanya el primer Premi UB-Ferran Adrià

Premiats i jurat



L'alumna Sara Saladich, de l’Institut Esteve Albert de Sant Vicenç de Montalt, ha estat guardonada amb el primer Premi UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca a la seva desena edició gràcies al seu treball ‘Postres d’hidromel i fractal fluid’. La seva investigació, que tracta sobre l’aplicació dels fractals (figures semigeomètriques combinades a diferents escales que es troben en els aliments i la natura) a la cuina molecular, combinats amb la física i la química per modificar els ingredients d’unes postres, ha estat mereixedora del gran guardó.


Estudiant de segon de Batxillerat, la Sara ha rebut el primer premi, valorat en 1.000 € destinats a activitats o béns culturals, a més d’un premi extra de 500 € per al professor tutor del seu treball.


Durant el lliurament de premis, que va tenir lloc a l’Edifici Històric de la UB, el xef Ferran Adrià va destacar que 'actualment la ciència ha entrat a la cuina, això abans era impensable'. Adrià va afegir que 'per avançar cap al futur, els joves han de conèixer la gastronomia des de les perspectives d’altres disciplines, com la història, la ciència i la filosofia'. Per la seva part, el vicerector de la UB, Josep Batista, va recordar com el premi ha incidit en la seva formació. 'És un moment especial perquè avui reconeixem l’excel·lència a través d’aquests Premis', va dir. També, la directora de comunicació corporativa de GBfoods, Neus Matutes, va insistir en la importància de ser conscients del paper que té la nutrició per a la salut de les persones. 'Estem orgullosos de la gran contribució que fan les joves generacions als nous paradigmes del consum conscient', va subratllar.


Aquests premis tenen l’objectiu de fomentar els estudis d’alimentació, nutrició i gastronomia entre les noves generacions, a més d’impulsar l’elaboració de treballs d’investigació que relacionin les ciències amb la realitat diària de tots els sectors de l’entorn de l’alimentació. Amb aquesta edició, ja són prop de 500 els participants en aquests premis des que es va llançar aquesta iniciativa, fa una dècada.


Sara Saladich


Imatges: Xènia Fuentes / UB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 10.12.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^