X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El santvicentí Èric Soler guanya la semifinal europea de la competició més important de beques de ballet


L’Èric té 12 anys i es va classificar primer en la categoria de Ballet Clàssic i segon en Dansa Contemporània del Youth America Grand Prix.

Èric Soler


El passat cap de setmana es va celebrar a l’auditori de Sant Cugat del Vallès la seminifinal europea del YAGP, sigles de Youth America Grand Prix, la competició de beques de ballet més important a nivell internacional. Van prendre part en la competició un total de 430 ballarins de 49 països diferents.

Èric Soler, veí de Sant Vicenç de Montalt de 12 anys d’edat es va classificar primer en la categoria de Ballet Clàssic i segon en Dansa Contemporània. Cal destacar que Soler participa en la categoria que comprèn nois amb edats d’entre 12 i 15 any, essent el més jove d’entre els seus companys.

El principal valor del YAGP és que dona l’oportunitat de posar en contacte els joves ballarins amb les millors escoles de ballet del món. Durant els tres dies en què se celebra el Grand Prix, a part de la competició, els ballarins reben formació mitjançant classes magistrals  de mestres de rellevància mundial. A més, les diferents escoles de dansa d’arreu del planeta copsen el talent dels millors ballarins i els atorguen beques per anar-hi a formar-se.

Aquest cap de setmana Èric Soler ha estat reconegut amb tres beques diferents, dues del Dutch National Ballet, d’Amsterdam i una de l’Elmhurst Ballet School, de Birmingham. Malgrat la seva joventut, Soler es mostra molt conscient de la importància de la formació en l’assoliment del seu somni d’esdevenir ballarí professional: ‘A curt i mig termini la meva prioritat és la formació, no deixar d’aprendre i millorar, tot i que la competició em resulta útil per veure la meva evolució. Aquestes primera i segona posició i les beques que he rebut em fan pensar que vaig pel bon camí, però tinc clar que em queda molta feina per endavant i que cal seguir evolucionant pas a pas’, afirma.


Èric SolerMés informació sobre Èric Soler

Èric Soler va néixer a Sant Vicenç de Montalt fa 12 anys. Quan en tenia 8 va començar a ballar tot participant d’una activitat extraescolar de l’escola Sot del Camp de Sant Vicenç. Les mestres de seguida van adonar-se del seu talent i ell mateix va prendre consciència que volia dedicar la seva vida al ball. Des d’aquell moment, s’hi dedica amb tota la seva passió i somia esdevenir ballarí professional en alguna companyia internacional del dansa.


Soler continua la seva formació a la prestigiosa Escola de Dansa Marisa Yudes, amb seu a Badalona, que compta amb un equip de professionals de renom internacional com Marisa Yudes, Kirill Radev, Rodolfo Castellanos, Maria Rovira i Marta Ludevid.


Aquest any 2019, el jove ballarí ha gaudit d’estades de formació a la Princess Grace Academy, de Mònaco, i a la Staatliche Ballettschule,  de Berlin, gràcies a les beques aconseguides a l’edició anterior del YAGP, en el primer any en què hi prenia part.



Èric Soler   Èric Soler

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 11.12.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^