X
XXXV Trobada de Gegants
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Xerrades informatives per promoure l'ús d'energia fotovoltaica
La primera cita és el divendres, 6 de març, a les 19h, al Centre Cívic El Gorg


L’Ajuntament ha programat un cicle de tres xerrades informatives/divulgatives per tal de fomentar l’ús d’energies alternatives  que es portaran a terme entre els mesos de març i abril al Centre Cívic El Gorg.

Tanmateix, en el marc dels compromisos mediambientals  del consistori santvicentí, també hi ha prevista la realització d’altres activitats com l’Eco Fira, que s’aniran concretant pròximament.

Plaques fotovoltàiques

La Regidoria de Gestió Energètica i Sostenibilitat, amb l'objectiu de fomentar alternatives energètiques respectuoses amb el medi ambient i que contribueixin a un desenvolupament més sostenible, ha facilitat la celebració de tres actes en els què els veïns i veïnes de Sant Vicenç de Montalt podran assabentar-se dels beneficis de les energies renovables domèstiques, tot resolent els dubtes que poguessin tenir.


La primera xerrada tindrà lloc el divendres, 6 de març, a les 19h al Centre Cívic El Gorg. La presentació, oberta a la ciutadania, anirà a càrrec de Quim Gil del Col.lectiu Solar i Sjoer Gaastra, enginyer, que ens informaran sobre la instal·lació d’energia fotovoltaica a les llars del nostre municipi.


Hi haurà una segona sessió el dimecres 25 de març, també a les 19h, que tindrà com a ponent a Lluís Cusí de l’Associació Nacional d’Autoconsumidors, i la darrera xerrada es farà durant el mes d'abril.


Aquests sistemes es basen en l’aprofitament de l’energia del sol per emmagatzemar-la i poder-la usar a l’habitatge reduint considerablement la dependència d’altres energies. Aquestes energies aconsegueixen ser més sostenibles a la llar i, més enllà dels beneficis mediambientals, els particulars que decideixin passar-se a l’energia solar tenen a Sant Vicenç de Montalt bonificacions fiscals com a incentiu.


En concret i segons les ordenances municipals, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ofereix bonificacions del 95% sobre l'impost d’instal·lacions, construccions i obres (ICIO), i del 50% de l’impost de béns immobles (IBI) per la instal·lació de sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 14.02.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^