X
Crida voluntaris Festa Halloweeen
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç de Montalt rep una nova escultura de bronze de Joaquim Pallarès

Lliurament escultura Tete Montoliu


En un acte celebrat avui al matí a l'Ajuntament, l'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Javier Sandoval, acompanyat de la regidora d'Ensenyament, Maria Villalta, ha rebut de mans de l'artistista santvicentí Joaquim Pallarès una escultura per tal que perduri en el fons d'art municipal. Aquesta obra representa el bust del músic Tete Montoliu i forma part d'una col·lecció d'escultures i quadres titulada Personatges catalans que he conegut.

Les obres de la col·lecció mostren els rostres de prop d'una trentena de personatges del nostre país que van posar per Pallarès i amb els que l'autor va mantenir unes relacions estretes. Les escultures van ser realitzades originàriament en fang per a després ser foses en bronze i els quadres estan pintats amb la tècnica de la pintura acrílica.

A la galeria de figures il·lustres que l'artista retratà hi trobem polítics -Josep Tarradellas-, escriptors -Josep Pla, Salvador Espriu o Lola Anglada-, científics -Joan Oró-, músics -Tete Montoliu o Joan Manel Serrat-, actrius -Mary Santpere o Núria Espert-, acadèmics, arquitectes..., personatges tot ells de la Catalunya contemporània que han destacat en la seva activitat professional, artística o social.

L'artista va donar la majoria de les obres de la col·lecció -originals i úniques- als models i a diferents institucions. D'altres peces van quedar a les seves mans, i la d'en Tete Montliu, juntament amb els bustos de J.V. Foix, Joan Brossa i el M.H. Josep Tarradellas, que l'artista ja havia donat amb anterioritat a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, ha passat a engreixar el patrimoni cultura del poble. L'escultura s'ubicarà a les dependències de l'Escola Municipal de Música L'Oriola.

  

Joaquim Pallarès

Nascut el 1945 en el si d'una família d'artistes, el 1963 ingressa a la facultat de Belles Arts Sant Jordi, on cursa estudis de dibuix i escultura.

D'ençà que emprengué l'activitat artística, Joaquim Pallarès s'ha lliurat indistintament a la pintura, al dibuix, a la ceràmica i a l'escultura. Tot ho ha fet amb passió, cercant una personalitat artística pròpia.

El 1972 fa la primera exposició individual a la Galeria Sarrió de Barcelona, i a partir d'aquí una colla d'exposicions individuals i col·lectives, a diversos indrets de Catalunya, Mallorca, Madrid, França i Japó.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 04.03.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^