X
L'ús de mascareta és obligatori
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Informació i consells de prevenció davant del Coronavirus

Coronavirus

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt s’ha adherit a la iniciativa que s'està fent des del Departament de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya per difondre entre la ciutadania la informació d’interès en relació amb el CORONAVIRUS (COVID-19) i com prevenir-lo.


Es comença explicant que presenta uns símptomes similars a la grip, i que el 80% dels casos són lleus, ja que les més greus generalment estan afectant persones grans o que patien altres patologies prèvies. Es transmet per les gotes respiratòries que generen la tos o l’esternut d’una persona malalta, i aquestes secrecions poden infectar a una altra persona si entren en contacte amb el nas, els ulls o la boca.

Per protegir-se s’enumeren diversos consells, un dels més bàsic: rentar-se freqüentment les mans amb aigua o sabó, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn. També cal tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar, i rentar-se les mans de seguida. Cal evitar el contacte proper -a menys de dos mestres- amb persones que pateixin infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions.


Per últim, cal evitar compartir menjar i estris de cuina, així com altres objectes sense que s’hagin netejant prèviament. També és important remarcar que actualment no es recomana l’ús de mascaretes com a mesura de prevenció, i tampoc no són necessàries precaucions especials amb l’aigua, els aliments, els animals i altres.

En cas que algú es trobi davant la sospita d’estar infectat per coronavirus, cal trucar al 061, Salut Respon, on faran una valoració del cas i informaran de les indicacions que cal seguir.

Més informació en aquest  ENLLAÇ 


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 06.03.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^