X
L'ús de mascareta és obligatori
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament acorda noves mesures de contenció davant del Coronavirus


Es recomana a tota la ciutadania implementar totes les mesures de prevenció i evitar qualsevol situació de risc que no sigui imprescindible, amb espacial cura a les persones grans. En aquest sentit, és recomanable posposar tota activitat opcional pel període dels propers 15 dies.Arran de les noves informacions en relació amb el Coronavirus i les mesures dictades per la Generalitat relatives als aforaments als equipaments, al tancament dels centres educatius, tancament de casals d’avis... l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, a més de les mesures preses en la primera fase (decret del 12 de març), aplicarà, des d'ara, les que es determinen en aquest nou decret.

 • Primer. Es tanquen al públic els parcs infantils del municipi, les pistes esportives obertes i altres espais de trobada de caire públic fins a nova ordre. 
 • Segon. En relació als serveis municipals, fins a nova ordre s’actuarà de la següent manera: 
  • L’OAC, Jutjat de Pau i Registre Civil: Es treballarà a porta tancada. S’atendran les trucades telefòniques i es donarà suport a la ciutadania per a la tramitació electrònica de les sol·licituds. 
  • Policia Local: Pel que fa a l’atenció al públic, només s’atendran les urgències. De forma presencial només es recolliran les denúncies urgents per temes penals ineludibles. La resta de denúncies rebran assessorament telefònic. Caldrà fer els tràmits de forma telemàtica i per això, es donarà el màxim suport telefònic i per correu electrònic a la ciutadania. La resta de serveis es portaran a terme seguint les normes de seguretat i prevenció dictades per la Generalitat de Catalunya i l’Administració de l’Estat.
  • Dependències municipals al Casal de Cultura i Atenció ciutadana Serveis Socials: Es treballarà a porta tancada. S’atendran les trucades telefòniques i es donarà suport a la ciutadania per a la tramitació electrònica de les sol•licituds. Es suspenen les visites concertades, reunions i inspeccions, fins a nova ordre.
 • Tercer. Pel que fa al personal municipal, fins a nova ordre:
  • Els/les treballadors/es dels centres escolars (Escola Bressol, Escola de Música i conserges de l’Escola Sot del Camp i Escola Sant Jordi): El personal que hi presta serveis no assistirà als centres i serveis educatius mentre es trobi en vigor aquesta mesura excepcional. Aquest personal ha de romandre disponible dins la seva jornada laboral habitual. Els equips directius dels centres i serveis educatius han de tenir oberts canals de comunicació amb la Regidoria d’Ensenyament i Alcaldia, el personal i les famílies dels centres, evitant aquells de tipus presencial. 
  • Els/les treballadors/es dels equipaments tancats: cada regidoria assignarà les tasques als/les treballadors/es per donar suport als serveis municipals, seguint les normes de seguretat i prevenció dictades per la Generalitat de Catalunya i l’Administració de l’Estat. 
  • Treball intern: el personal podrà treballar lliurement en el seu lloc de treball habitual, sempre que no tingui símptomes. Per interès públic, els serveis municipals no poden quedar desatesos, per això, des del comitè de coordinació i seguiment sobre l’afectació del COVID-19 s’adoptaran les mesures necessàries quant a la reubicació i reassignació de tasques.
 • Quart. Donar la màxima difusió a la present resolució perquè arribi a tota la població en especial les entitats d’àmbit educatiu, social, esportiu i cultural i les empreses adjudicatàries de serveis.

Altres recomanacions a la població:

 • Es recomana a la població que minimitzi la seva activitat fora del domicili i que només surti en cas necessari per anar al lloc de treball, comprar o per qüestions ineludibles.
 • Es recomana fer el test prèviament al contacte del telèfon d’atenció sanitària 061 a l’adreça http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus-test, i no anar directament als serveis sanitaris, per tal de no col·lapsar els serveis d’atenció sanitària, així com posposar les visites mèdiques que no siguin urgents.
 • Es recomana evitar les reunions nombroses així com els desplaçaments que siguin innecessaris.

En funció de les recomanacions i/o prohibicions del CECAT i els departaments de la Generalitat i de l’Estat, s’aniran actualitzant les mesures a prendre.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 13.03.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^