X
Ajuts extraordinaris Covid-19 per a empreses
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Comunicat de l'Ajuntament sobre la limitació de la llibertat de circulació de les persones


Només es permetrà circular per la via pública per anar a treballar, comprar aliments, tenir cura de persones dependents o fer gestions de primera necessitat. I de manera individual, si no està degudament justificat. Tota persona que contravingui aquestes disposicions podrà ser denunciada pels agents de l’autoritat. 

Consulteu en aquest ENLLAÇ el Reial Decret de declaració de l'estat d'alarma.



Atesa la necessitat d’evitar la propagació del coronavirus Covid-19 i la declaració de l’estat d’alarma per part del Govern central, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt recorda a la ciutadania que només es podrà circular per la via pública, quan sigui imprescindible, per a les següents activitats, i sempre de manera individual, a no ser que estigui degudament justificat:

  • Adquisició d’aliments i fàrmacs i productes de primera necessitat.
  • Assistència a centres i serveis sanitaris.
  • Desplaçaments al lloc de feina.
  • Retorn al domicili habitual.
  • Assistència i cura a persones dependents, gent gran, menors, persones amb diversitat funcional o persones especialment vulnerables.
  • Desplaçaments a entitats financeres i asseguradores per a casos de necessitat.
  • Desplaçaments per causes de força major o situació de necessitat degudament justificada.

Es permetrà la circulació de vehicles particulars per les vies d’ús públic per a la realització de les anteriors activitats o per al repostatge a benzineres o estacions de servei.


IMPORTANT: La resta de situacions com poden ser passejar a peu o amb bicicleta o fer esport a la via pública, no estan permeses. Tampoc desplaçar-se a casa d’amics.

El Reial Decret 463/2020 pel qual es declara l’estat d’alarma posa la Policia Local sota les ordres directes del Ministeri de l’Interior als efectes del compliment de les mesures establertes al Decret.

Així, la Policia Local ha de vetllar pel compliment de les restriccions. Tant pel tancaments de locals com pel que fa a la circulació i la mobilitat de les persones.

D'aquesta manera, els agents informen des d'avui de les limitacions i en el cas que no es respectin les restriccions o algunes persones desobeeixin les seves ordres els agents de la Policia Local es veurien obligats a sancionar.


Les sancions econòmiques a nivell de protecció de seguretat ciutadana van de 100 fins a 30.000 euros. Les sancions de salut pública van de 3.000 a 600.000 euros i les sancions de protecció civil van de 1.500 a 600.000 euros. A més, el Codi Penal preveu penes de presó de 3 mesos a 1 any o multa de 6 a 18 mesos.

Es tracta d’una emergència sanitària, i la Policia Local és un dels serveis previstos per donar resposta a l’emergència. És per aquest motiu que, un cop més, des de l'Ajuntament es demana NO sortir de casa per coses que no siguin de vital importància.

Què puc fer i què no amb l’entrada en vigor de l’estat d’emergència?


Questionari preguntes i respostes afectacions coronavirus

Questionari preguntes i respostes afectacions coronavirus

Fitxer: Questionari_restriccions_COVID19_15_03_2020.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 528,7 kB


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 15.03.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^