X
Prròroga mesures Covid-19
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
ANY 2020
L'Ajuntament de Sant Vicenç celebra el primer ple telemàtic de la història per la crisi sanitària del coronavirus
 • Ple telemàtic


  L’Ajuntament de sant Vicenç de Montalt va celebrar ahir dimarts 31 de març al migdia una sessió extraordinària i urgent que es va fer telemàticament, vist l’estat d’alerta declarat arreu del país per la crisi sanitària del coronavirus. Tot i la situació complexa actual, s’ha fet el ple utilitzant les tecnologies que han permès que la secretària accidental doni fe de la presència dels regidors i regidores en aquesta reunió plenària. La sessió es va emetre en directe per streaming i, ja teniu disponible a la web de Ràdio Santvi l’àudio íntegre del ple i, com es fa habitualment, també es penjarà l’acta.


  L’alcalde, Javier Sandoval, va voler agrair l’esforç del consistori i de totes les persones de l’Ajuntament i de Ràdio Santvi que han fet possible que se celebrés el ple i, també va adreçar unes paraules per acompanyar els santvicentins i santvicentines, i sobretot, les persones afectades en aquests moments tan durs que ens està tocant viure. Sandoval també va demanar a la ciutadania 'que segueixi les indicacions de les autoritats per combatre plegats el virus'. Els portaveus de totes les forces i el regidor no adscrit es van sumar a les mostres d’agraïment al personal i de suport a la ciutadania.


  A l’inici del ple, es va ratificar la urgència per, posteriorment, aprovar-ne la celebració telemàtica de la sessió així com de totes les que s’hagin de realitzar mentre duri l’estat d’alarma.


  Tot seguit, l’alcalde va fer una exposició cronològica de totes les mesures adoptades per l’Ajuntament davant la situació provocada per la Covid-19. Exposició que el regidor de Benestar Social, Miquel Rovira, i la regidora de Sanitat, Maria Villalta, van completar amb dades més concretes sobre actuacions endegades des de les seves respectives àrees.


  En el torn d’intervencions, tots els/les portaveus van manifestar que ‘ara no tocava fer retrets’ i van mostrar el seu suport a les mesures adoptades, tot i no estar plenament d’acord amb algunes de les decisions preses.


  Seguidament, es va entrar a debatre el punt de l’ordre del dia relatiu a l’aprovació amb caràcter d’urgència de l’expedient de modificació de crèdit 4/2020 que, entre d’altres actuacions ha de possibilitar l’assignació de fons a diferents partides destinades a pal·liar, d’una banda, l’actual crisi sanitària dotant de rescursos partides per l’atorgament d’ajuts extraordinaris i per la compra de material sanitari i productes farmacèutics, i d’una altra banda, els desperfectes causats pel pas de la tempesta Glòria.


  A més, aquesta modificació de crèdit també inclou actuacions com ara, l’execució de la segona fase de les obres per acabar d’urbanitzar el  carrer Major amb una plataforma única, la licitació dels servei de salvament de la platja i de la piscina, l’adquisició de mobiliari per parcs públics o la renovació d’instal·lació d’enllumenat, entre altres.

  En el torn d’intervencions, els/les portaveus de Junts X SVM, Primàries, ERC i el regidor no adscrit, Francesc Guillem, van precisar el seu acord amb l’aprovació de la modificació pel que fa referència a les actuacions vinculades a la crisi sanitària i al temporal Glòria, manifestant que algunes altres actuacions no eren urgents o responien a una manca de planificació. Tanmateix, en tractar-se d’un únic expedient que engloba totes les actuacions, finalment els grups de JUNTS X SVM, Som-hi i el regidor no adscrit hi van votar a favor, indicant que en aquests moments tan durs calia aprovar aquesta modificació per poder donar resposta a la ciutadania. Per la seva banda, ERC es va mantenir en la seva posició inicial i hi va votar en contra.


  Finalment, l’expedient de modificació  de crèdit es va aprovar per majoria absoluta amb els vots a favor del PSC, JUNTS, PRIMÀRIES, Cs, CUP, 9 SV i del regidor no adscrit, i el vot en contra d’ERC.

  L’alcalde, Javier Sandoval, ha volgut agrair el suport de tots els regidors i les regidores que hi van votar a favor, malgrat les seves reticències davant algunes actuacions concretes, possibilitant així que es puguin tirar endavant totes les actuacions contemplades en la modificació de crèdit, i ha lamentat el vot negatiu de la regidora d’ERC, indicant que també podia haver manifestat la seva disconformitat amb la urgència d’algunes actuacions, abstenint-s'hi.

OAC DE L'AJUNTAMENT
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^