X
Solidaritat amb la Noemí
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Zones blaves i zones verdes de Sant Vicenç de Montalt
El pagament de zona blava es podrà fer amb el mòbil amb l'app ElParking


Els distintius de resident de l’any passat deixaran de tenir vigència el dia 1 d'agost.

Zones blaves


A patir del proper 15 de juny es reactivaran de nou les zones blaves amb el seu horari habitual, de dilluns a diumenge, de 9 a 14h i de 16 a 20h. D'aquesta manera les zones d'estacionament de pagament tornen a funcionar després de més de 2 mesos sense fer-ho arran de l'estat d'alarma. També entraran en funcionament les noves zones verdes, que seran gratuïtes i exclusives per a residents de l’1 de juny al 30 de setembre i lliures per a tothom la resta de l’any.

Les persones empadronades a Sant Vicenç de Montalt, titulars de vehicles registrats al municipi, podran aparcar gratis a totes les zones blaves i verdes del poble amb el distintiu de resident, excepte al Ps. Marquès de Casa Riera i el carrer de la Pau, que entre l'1 de maig i el 31 d'octubre, funcionen de dilluns a diumenge, de 9 a 20h, i són de pagament per a tothom. Durant el període comprès entre l'1 de novembre i el 30 d'abril, s’activen els dissabtes, diumenges i festius, de 9 a 20h, i són gratuïts per les persones que disposin del distintiu.


CONSULTEU EN AQUEST PLÀNOL LA UBICACIÓ DE LES ZONES BLAVES I VERDES DEL SECTOR MUNTANYA.


I EN AQUEST ALTRE PLÀNOL LA DE LES ZONES DEL SECTOR MAR.


NOVETAT! Pagament de la zona blava amb el mòbil

Per qüestions de seguretat sanitària i prevenció, l’Ajuntament posarà en marxa un nou sistema de pagament mitjançant el mòbil. Es recomana als usuaris dels parquímetres que facin ús de la nova app ElParqking.  Així, s’evitarà el contacte amb els parquímetres i els diners en metàl·lic. L’aplicació estarà disponible per a telèfons intel·ligents iOS i Android.


Distintiu resident


Distintiu de resident 2020

Rebran el distintiu durant aquest mes de juny aquelles persones empadronades al municipi que siguin titulars d'un vehicle que tributi a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt en concepte d'impost de vehicles (IVTM).

IMPORTANT: Els distintius de l'any 2019 deixaran de tenir vigència el dia 1 d'agost de 2020.

On i com enganxar el distintiu?

El distintiu s'ha de posar a la part inferior dreta del parabrisa del vehicle des de l'interior, assegurant-se que la matrícula del vehicle queda ben visible.

Què haig de fer si no rebo el distintiu a casa?

En cas de no rebre el distintiu, cal posar-se en contacte amb la Policia Local, mitjançant un correu electrònic a l’adreça mparera@svmontalt.cat

Quan la nova normalitat ho permeti, la Policia Local tornarà a prestar atenció presencial en els següents horaris:

 • Els  dilluns , dijous i divendres: de 9 a 16 hores
 • Els dimarts i dimecres: de 9 a 18:30 hores


Vehicles de rènting o d’empresa

Aquest any, per primera vegada, les persones empadronades al municipi que utilitzen regularment vehicles de rènting o d’empresa també tindran dret al distintiu de resident, i s’estalviaran els 70 euros que havien de pagar fins ara. En aquest cas, no rebran els distintiu per correu a casa sinó que hauran de demanar-ho per correu electrònic a mparera@svmontalt.cat adjuntant-hi el document que acrediti que el/la sol·licitant és el/la conductor/a habitual del vehicle. Un cop revisada la documentació, es farà arribar el distintiu al domicili per correu.

Vehicles de nova matriculació i canvis de domicili fiscal

També tindran dret al distintiu de resident:

 • Les persones que durant l’any 2020 sol·licitin un canvi de domicili fiscal del seu vehicle per poder pagar l’impost de circulació a Sant Vicenç l’any vinent.
 • Vehicles de nova matriculació (comravenda/traspàs...)

En aquests casos, també caldrà demanar-ho enviant per correu electrònic a mparera@svmontalt.cat adjuntant-hi la documentació que ho acrediti i, un cop revisada la documentació, es farà arribar el distintiu per correu al domicili.

Convenis amb ajuntament veïns

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt manté convenis de col·laboració amb els ajuntaments veïns de Sant Andreu de Llavaneres, de Caldes d’Estrac, i d’Arenys de Mar, que permeten que els santvicentins i santvicentines que disposin de distintiu de resident puguin aparcar de franc en determinades zones dels tres municipis, en concret:

 • Caldes d’Estrac: pàrquing de la RENFE de la N-II de Caldes, carrer Eucaliptus i esplanada de Can Muntanyà
 • Sant Andreu de Llavaneres: dues zones d’aparcament (una de sorra i una altra asfaltada) que es troben ubicades a tocar de l’estació de RENFE de Llavaneres, en la banda de mar i pàrquing del davant del CAP, situat entre el Ps. Jaume Brutau i el Camí de Can Cabot.
 • Arenys de Mar: vorera esquerra (sentit mar) de la riera de Torrentbó, en el tram corresponent a Arenys.

Aparcament Sorli Discau

El distintiu de resident també permet aparcar de manera gratuïta a l’aparcament del Sorli Discau.

Distintius de pagament

L'Ajuntament ha establert uns abonaments especials d'estacionament per a les zones blaves que es poden obtenir, enviant aquesta SOL·LICITUD degudament emplenada per correu electrònic a mparera@svmontalt.cat juntament amb la documentació acreditativa que correspongui segons el cas (Llibre de família, contracte de lloguer, rebut d'IBI, etc.) i el comprovant de pagament. Un cop revisada la documentació, es farà arribar el distintiu per correu al domicili.

 • Classe A = 70 euros anuals per vehicle
  • Vehicles de persones que són titulars, o ho és algun familiar de 1r grau, d'algun bé immoble a Sant Vicenç
  • Vehicles de persones que són llogateres, o ho és algun familiar de 1r grau, al municipi
  • Vehicles de persones que acreditin tenir el seu lloc de treball a Sant Vicenç
  • Activitats empresarials amb domicili fiscal al municipi podran adquirir un màxim de 2 distintius, on hi constarà el nom de l'activitat
 • Classe B = 140 euros anuals per vehicle
  • Vehicles de visitants habituals no inclosos a la classe A

Senyalització de les zones blaves i verdes, temps i tarifes d'estacionament (zones blaves)

Les zones blaves estan senyalitzades vertical i horitzontalment.

Els tiquets de les zones blaves es poden obtenir a través de les màquines expenedores instal·lades a tal efecte. Es recomana el pagament a través del mòbil per evitar contagis.

El temps d'estacionament es controla en fraccions -des de 15 minuts a una hora i mitja- i la tarifa és de 0,40 euros/15 minuts, excepte al Ps. Marquès de Casa Riera, on s'aplica una tarifa exclusiva de 4 euros, que dona dret a aparcar durant dues hores i mitja.

Podeu consultar en aquest  ENLLAÇ  l'ordenança que regula la taxa dels parquímetres.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 31.05.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^