X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La història de Sant Vicenç, en un mural gegant de la Pilarín

Mural gegant Pilarín Bayés

Seguint amb el projecte de millora i embelliment de l'espai urbà, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha encarregat l'elaboració d'un mural artístic per decorar la paret del Pavelló Municipal que dona a l'Av. Toni Sors. Es tracta d'un  mural gegant amb il·lustracions de la popular ninotaire catalana Pilarín Bayés sobre indrets, personatges i edificis típics de Sant Vicenç. L'actuació ha tingut un cost de 18.022,95 euros.


Pilarín Bayés

Així, les il·lustracions que conformen el mural de gres porcellànic mostren personalitats destacades de la història de Sant Vicenç com l'Esteve Albert, poeta i autor teatral que va donar nom a l'institut; l'Angelina Pelagos, telefonista del poble fins a l'any 1976; la Dominica Guitart, mestra de l'antiga escola de nenes; l'entranyable 'Avi Pera' o el missioner Vicenç Ferrer, estretament vinculat a Sant Vicenç gràcies al Campus Solidari de Futbol d'Anantapur. També hi ha representades expressions culturals i tradicionals com les puntaires, els gegants i els Bòbuls i les Margaridasses, els cantaires de l'Orfeó o els pessebres; i referències a esdeveniments esportius com la Montalbike o el futbol. També hi tenen protagonisme edificis emblemàtics del poble com el Casal de Cultura, l'Església, l'Ajuntament i la torre de guaita del parc dels Germans Gabrielistes; i no hi podien faltar tampoc el mar i el Montalt.


Us convidem a gaudir d’aquest mural i a descobrir un bocí de la nostra història, de la qual tots els santvicentins i santvicentines formem part.


Mural gegant Pilarín Bayés

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 29.06.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^