Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Mascareta obligatòria als espais d'ús públic, tant tancats com a l'aire lliure


A partir del 9 de juliol, és obligatori portar mascareta, encara que es pugui mantenir la distància de seguretat, a la via pública, a l’aire lliure, en espais tancats d’ús públic i al transport públic.

Mascaretes obligatòries

A tot Catalunya és obligatori, des del dijous, dia 9 de juliol, a partir dels 6 anys d’edat dur mascareta a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, encara que sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'1,5 metres o de 2,5 metres quadrats al voltant de cada persona, i també al transport públic.

S'inclou l'obligatorietat en els establiments d'hostaleria i restauració i a les seves terrasses, quan no s'estigui consumint.


Excepcions en l'ús obligatori de mascareta

  • Infants menors de 6 anys.
  • Persones amb dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús o que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat (caldrà acreditar-ho).
  • Persones que estiguin desenvolupant activitats en què l'ús de la mascareta resulti incompatible, com ara la pràctica de l'esport.
  • Tampoc no és obligatori per banyar-se a les platges o piscines ni per estirar-se a prendre el sol, però sí que és obligatori si caminem per la platja o pel recinte de les piscines

Tipus de mascareta

  • Preferentment higiènica i quirúrgica.
  • Ha de cobrir el nas i la boca (barbeta inclosa).


Segons el govern de la Generalitat, l’objectiu d’estendre l'obligatorietat de dur la mascareta a arreu és combatre el relaxament de part de la població i evitar la propagació de la pandèmia de la Covid-19. No respectar l'obligatorietat de portar la mascareta estarà sancionat amb multes de 100 euros.


Consulteu en aquest  ENLLAÇ les preguentes freqüents sobre l'ús de les mascaretes.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 09.07.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^