X
Ús obligatori de mascareta
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El dia 2 d'agost, campanya de donació de sang i plasma


Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat

Donació de sang i plasma


Sant Vicenç de Montalt se suma a la crida del Banc de Sang per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Per aquest motiu, l’Ajuntament obrirà de nou de forma excepcional el Centre Cívic El Gorg el diumenge 2 d'agost, de 10 a 14 hores, per acollir aquesta campanya de donacions de sang i plasma.

Per tal de fer-ho amb les màximes garanties de seguretat, cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.


Campanyes amb mesures de seguretat

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Així, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima de seguretat amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.


Més informació sobre la donació de sang i la COVID-19:

Donant de sang, aquests dies ets imprescindible

Noves mesures de prevenció i seguretat als espais de donació

On van les donacions d’aquests dies?

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 17.07.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^