www.svmontalt.cat

Suport ingrés mínim vital


L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt va posar en marxa el passat 15 de juny un servei de suport per sol·licitar l’ingrés mínim vital. Davant les dificultats i dubtes que es preveia que moltes famílies tindrien per sol·licitar aquesta prestació, des de l’Àrea de Benestar Social es va activar el servei per oferir informació i ajuda en la tramitació.

La crisi desencadenada arran de la pandèmia de la Covid-19 ha dut el Govern espanyol ha desenvolupar aquesta renda, que garanteix 462 euros al mes a persones adultes que viuen soles i 139 euros més per cada adulta o menor addicional dins de la unitat de convivència, fins a un màxim d’1.015 euros al mes. En el cas de les famílies monoparentals, s’afegeix un complement de 100 euros mensuals. L’accés a l’ajuda dependrà del nivell d’ingressos i del patrimoni de la persona que ho sol·liciti.

Poden sol·licitar la prestació les persones entre 23 i 65 anys o bé des dels 18 si la sol·licitant té menors a càrrec. Un altre requisit marcat pel Govern espanyol és que les sol·licitants portin, almenys, un any de residència legal a l’Estat.

Per demanar suport per tramitar l’ajuda, cal trucar al 93 791 17 49, de dilluns a divendres, de 9 a 14h.


En aquest ENLLAÇ trobareu tota la informació sobre l’ingrés mínim vital.

Publicat el 12.08.2020