X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El dia 28 de febrer, campanya de donació de sang i plasma


Cal reservar hora per donar sang o plasma a donarsang.gencat.cat

Donació de sang i plasma

Sant Vicenç de Montalt se suma al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya. El diumenge, 28 de febrer, el Centre Cívic El Gorg disposarà d’un espai de donació, de 10 a 14 h.

Per tal de realitzar les donacions de sang i plasma amb seguretat, les persones que vulguin participar en aquesta jornada d'acapte hauran de sol·licitar cita prèvia a través del web donarsang.gencat.cat.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes des de l'inici de la Covid-19. Les persones donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima de seguretat amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.Cal recordar, a més, que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Poden donar sang les persones d’entre 18 i 70 anys que pesin més de 50 quilos i es trobin bé de salut. Les dones poden donar tres vegades l’any i els homes poden fer-ho un màxim de quatre cops. També serà necessari deixar passar dos mesos entre donació i donació. Per a la seguretat de les persones donants i receptores, abans de realitzar la donació es realitza una entrevista mèdica i es comprova la pressió i el nivell d’hemoglobina. Les persones que hagin estat afectades per la Covid-19 o hagin estat en contacte amb algú que hagi patit la malaltia, hauran d’esperar un mes abans de poder donar sang, com a mesura de prevenció.


Més informació sobre la donació de plasma:

Qui pot donar plasma?


Donació de sang i plasma

Donació de sang i plasma

Fitxer: donacio_sang_i_plasma_febrer2021.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 211.81 kB



OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 15.02.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^