X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
En marxa la campanya de vacunació antigripal a Sant Vicenç


Les principals novetats de la campanya de vacunació de la grip d'enguany és que cal demanar cita prèvia i que les vacunacions es faran a les dependències del Cau Jove.

Vacunació grip


L'Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa cada any una campanya de vacunació antigripal estacional, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip  i també a les persones o grups que la poden transmetre a persones en situació d'alt risc, com ara els professionals de la salut.

A Sant Vicenç de Montalt, comença el dilluns 26 d'octubre. El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d'octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període) i la campanya s'allargarà fins el 20 de novembre.

Enguany, el Departament de la Salut de la Generalitat de Catalunya ha recomanat que la campanya de vacunació de la grip no es faci als Centres d'Assistència Primària. En el cas de Sant Vicenç, les vacunacions es faran a les dependències del Cau Jove (AV. Verge de Montserrat, 2) amb cita prèvia.

  • Què haig de fer per vacunar-me?
    Heu de demanar hora:
  • On i quan em puc vacunar?
    Cau Jove (Av. Verge de Montserrat. 2)
    • Del 26/10 al 06/11, d’11.30 a 13.30h
    • Del 09/11 al 20/11, de 9 a 11h

L'Agència de Salut Pública recomana que es vacunin les persones que es trobin en aquests grups de risc:

  • persones de 60 anys o més
  • dones embarassades i puèrperes
  • infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació)
  • persones amb malalties cròniques
  • persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades
  • persones amb obesitat mòrbida
  • persones que en cuiden d'altres que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o que hi estan en contacte
  • professionals de la salut, sociosanitaris i docents.

La grip és una malaltia vírica molt contagiosa que afecta a tots els grups d'edat i que es transmet per mitjà de les gotes produïdes al parlar, tossir o esternudar. La mesura de prevenció primària i fonamental és la vacuna antigripal que, principalment, s'adreça als col·lectius de risc. No obstant això, la vacunació no sempre impedeix contraure la grip: l'efectivitat depèn del grau de similitud entre les soques vacunals i les soques gripals circulants. També cal tenir en compte que en molts casos els símptomes gripals que apareixen en les persones vacunades no són grip sinó altres virasis freqüents en l'època de la vacunació. La grip és una malaltia vírica que arriba cada any a l’hivern en els mesos de desembre i en ocasions fins al el mes de gener. Per no contraure la grip, cal seguir mesures bàsiques com fer ús de mocadors d'un sol ús, tossir al colze, rentar-se les mans amb aigua i sabó amb freqüència, ventilar els espais tancats i quedar-se a casa si es creu que es té la malaltia per tal de no propagar el virus de la grip.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 19.10.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^