X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Confinament nocturn entre les 22h i les 6h


Avui, diumenge 25 d’octubre, entra en vigor l’estat d’alarma aprovat pel Govern espanyol. Entre les mesures adoptades destaca el toc de queda nocturn per frenar l’increment dels contagis. Les Autonomies tenen la competència d’establir l’horari dins els marges fixats per l’executiu espanyol. Aquest estat d'alarma té una vigència prevista de 15 dies, fins les 00:00h del 9 de novembre, però l'objectiu del Govern central és extendre'l fins el 9 de maig, és a dir, durant sis mesos, si la situació epidemiològica no millora.

Toc de queda nocturn


La mesura del toc de queda a Catalunya prohibeix la mobilitat nocturna entre les 22h i les 6h.


Horari d’obertura al públic
L’horari d’obertura al públic de les activitats de serveis i de comerç detallista i de restauració, inclosa la prestació de serveis a domicili, d’espectacles públics, recreatives i esportives autoritzades, és el corresponent a cada activitat, sense que en cap cas pugui superar les 21.00 hores, tot i que els lliuraments a domicili es poden fer fins a les 22h. Les activitats culturals i les activitats de caràcter essencial podran tancar a les 22.00 hores.


Moviments i desplaçaments
Resten prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22 hores i les 06.00 hores.

S’exclouen d’aquesta prohibició els següents desplaçaments de caràcter essencial, que caldrà justificar adequadament (descarrega't  AQUÍ  el Certificat autoresponsable de desplaçament):

  • Desplaçament per assistència sanitària d’urgència, i per anar a la farmàcia per raons d’urgència sempre que sigui a la més propera al domicili, així com per assistència veterinària urgent.
  • Desplaçament de persones treballadores i els seus representants per anar o tornar del centre de treball en els casos en què el treball no es pugui realitzar en modalitat de treball a distància o teletreball, així com aquells desplaçaments en missió inherents al desenvolupament de les funcions pròpies del lloc de treball o de la seva activitat professional o empresarial.
  • S’inclouen en tot cas, els desplaçaments de persones professionals o voluntàries degudament acreditades per a realitzar serveis essencials, sanitaris i socials.
  • Retorn al domicili de centres educatius i de les activitats culturals, d’espectacles públics i recreatives.
  • Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables.
  • S’inclouen els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior pel seu benestar emocional o de salut, quan estigui degudament justificat per professionals sanitaris o socials amb el corresponent certificat.
  • Actuacions urgents davant d’òrgans judicials.
  • Retorn al lloc de residència habitual després d’haver realitzat les activitats permeses relacionades anteriorment.
  • Cura de mascotes i animals de companyia durant el temps imprescindible i sempre de manera individual en la franja horària compresa entre les 04.00 i les 06.00 hores.
  • Causa de força major o altra situació de necessitat justificada.
  • Igualment, durant l’horari de restricció de la mobilitat és permesa la circulació de vehicles per als desplaçaments permesos.
  • La circulació de vehicles per carreteres i vies que transcorrin o travessin l’àmbit territorial de Catalunya està permesa sempre i quan tingui origen i destí fora de Catalunya. Així mateix, està sempre permesa la circulació quan es tracti de transport de mercaderies.


Trobades, reunions i desplaçaments
L'activitat social i els desplaçaments fora del domicili s'han de reduir al màxim possible. El contacte social s'ha de limitar als grups bombolla.

Es prohibeixen les trobades i reunions de més de 6 persones, llevat que siguin convivents, tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.

En les reunions que concentrin fins a 6 persones en espais públics no es permet el consum ni d’aliments ni de begudes.

Consulteu en aquest  ENLLAÇ  les noves mesures per contenir els brots.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 25.10.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^