X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Les noves mesures contra la covid-19 a Catalunya vigents fins al 7 de març


Teniu consultes o dubtes sobre temes relacionats amb la Covid-19? Contacteu amb l'oficina virtual InfoCovid, de dilluns a divendres, de 16 a 20h, trucant al 663 816 709, o  bé enviant un correu electrònic a infocovid@svmontalt.cat

El comitè del PROCICAT ha anunciat una nova pròrroga de set dies per al gruix de les restriccions contra la covid, amb petits retocs a partir d'aquest proper dilluns dia 1 de març. El canvi principal és la reobertura de les botigues de més de 400 metres quadrats (aquesta superfície n’és el límit) i dels centres comercials (amb bars i restaurants tancats), amb l'aforament limitat al 30%.

Així mateix, s’augmenta l'aforament de les piscines del 30% al 50% i també dels gimnasos (30% a l’interior i 50% a l’exterior). En l’àmbit de l’educació, s’autoritzen les sortides escolars amb pernoctació fora -colònies-, tot respectant els grups bombolla, i la recuperació d’una certa presencialitat al segon curs universitari a partir del 8 de març. La resta de mesures, inclosos el confinament comarcal i les franges ampliades per al sector de la restauració, es mantenen.

Us detallem totes les mesures contra la covid-19 que estaran vigents fins al 7 de març:

Es pot sortir del municipi?

  • El tancament perimetral és comarcal. Només pot haver-hi desplaçaments entre municipis de la mateixa comarca. Solament es podrà sortir de la comarca per motius justificats. El confinament comarcal no permet el desplaçament a segones residències. S’exceptuarà d’aquesta restricció l’activitat física i esportiva individual a l’aire lliure entre municipis limítrofs que pertanyin a comarques diferents.

    El confinament comarcal és per a tot el territori, excepte en el cas de l’Alt Urgell i Andorra, que formaran una unitat comarcal.
  • Tancament perimetral de Catalunya. El tancament no afecta la mobilitat essencial, que inclou: l’assistència a serveis sanitaris i socials, les obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals i legals, l’educació, la tornada al lloc de residència, l’atenció de gent amb necessitats o vulnerables, el desplaçament a entitats financeres i d’assegurances o estacions de proveïment en territoris limítrofs, les actuacions davant els òrgans públics, judicials o notarials, la renovació de permisos i documentació oficial i més tràmits administratius inajornables, l’acompliment d’exàmens o proves oficials inajornables i les causes de força major o situació de necessitat degudament acreditades.

Confinament nocturnEs manté el confinament nocturn de les 22.00 a les 6.00h de manera general, amb les excepcions de causa major justificades

Limitació de sis persones Es manté la prohibició de fer reunions de més de sis persones, amb un límit de dues bombolles de convivència.

Reobren els centres comercials

  • Es manté el tancament de cap de setmana del comerç no essencial.
  • Entre setmana, els comerços de més de 400 metres quadrats (limitats a aquesta superfície) i els centres comercials (amb bars i restaurants tancats) poden tornar a obrir amb una cabuda del 30%, com la resta d’establiments.
  • Tots els comerços han de tancar a les 21.00h, llevat dels que serveixen menjar per a endur-se, que poden allargar l’horari fins a les 22.00.
  • Les botigues que donen servei de 24 hores només poden obrir de 6.00 a 21.00h.

Els universitaris que fan segon curs poden tornar a les aules

  • L’educació infantil i primària i l’ESO continuen tenint activitat presencial.
  • Els cursos de batxillerat i cicles formatius continuaran adoptant mesures per a reduir la presencialitat.
  • A les universitats continua l’ensenyament telemàtic, tret dels alumnes de primer curs, que el poden fer semipresencial. A partir del 8 de març, els estudiants de segon es reincorporaran amb una certa presencialitat. Per a la resta, només seran presencials les pràctiques i les avaluacions amb les mesures adequades.
  • Es reprenen les activitats extraescolars, d’esport escolar i lleure educatiu per als infants d’educació infantil i primària.
  • Es tornen a autoritzar les sortides escolars amb pernoctació fora de casa, sempre que es respectin els mateixos grups bombolla escolars.
  • Els centres que fan formació reglada (com ara les escoles oficials d’idiomes) no entren dins la categoria d’activitats extraescolars, de manera que no han de tancar.
  • També poden tornar a funcionar les escoles de música i dansa autoritzades del Departament d’Educació, amb activitat semipresencial.

S’amplia l’aforament d’equipaments esportius a l’aire lliure i piscines al 50%

  • Equipaments en espais tancats amb ventilació reforçada: es permeten activitats en grup de més de 6 persones amb aforament màxim del 30% i ús de mascareta.
  • Equipaments a l'aire lliure: aforament màxim del 50%, activitats en grup sense limitació de 6 persones i sense necessitat de mascareta (amb controls d'accés)
  • Els vestidors continuen tancats, llevat de les piscines.
  • Es permeten les competicions esportives que donen accés a competicions estatals.
  • Les piscines poden passar del 30% de la cabuda al 50%.

Restaurants i bars

  • Es mantenen les darreres restriccions horàries d’obertura de bars i restaurants: s’hi podran servir esmorzars i dinars, amb torns de 7.30 a 10.30h i de 13.00 a 16.30h
  • Els establiments que facin menjar per a endur-se també poden servir-ne de les 19.00 a 22.00h si el client va a recollir-lo, i fins a les 23.00h si es reparteix a domicili.
  • Es manté el tancament d’establiments de restauració situats en centres comercials.
  • Els restaurants de les àrees de serveis resten al marge de les franges horàries i els hotels podran servir sopars als clients.
  • S’hi mantenen les restriccions físiques: les terrasses han de romandre obertes i l’interior dels locals ha de tenir una ocupació màxima del 30%.
  • També s’hi estableix un màxim de quatre persones per taula, ampliable fins a sis si són persones d’una mateixa bombolla de convivència.
  • Hi ha d’haver dos metres de distància entre comensals de taules diferents, i distància d’un metre entre els de la mateixa taula.
  • L’ús de la màscara és obligatori, excepte quan es begui i mengi. Mentre s’espera que serveixin els plats o es retirin, s'ha de dur posada.

La cultura continuarà com fins ara

  • Les instal·lacions culturals –teatres, cinemes i auditoris– poden obrir amb una limitació del 50% de la cabuda i un màxim de 1.000 assistents.
  • Les llibreries es consideren establiment cultural i, per tant, queden exemptes de les restriccions. Poden obrir els caps de setmana, també si tenen més de 400 metres quadrats.
  • Arxius, museus, sales d’exposicions, galeries d’art i centres de creació obriran amb una cabuda limitada al 50%.

Centres de culteActes religiosos, com ara enterraments i casaments, hauran de limitar l’assistència a un 30% de la capacitat, amb un topall de 500 persones, o 1.000 si la ventilació és òptima.

Teletreball

  • Els centres de treball, públic o privat, hauran de limitar els espais laborals per reduir la mobilitat i recomanar el teletreball, tret que no es pugui fer per motius pràctics o tècnics. També hauran d’organitzar una sortida esglaonada dels treballadors i fomentar la flexibilitat horària per evitar les hores punta.
  • Se suspenen els congressos, les convencions, les fires i les activitats assimilables.

Parcs i jardinsEls parcs i jardins poden obrir, si bé hauran de tancar a les 20.00h.


Tota la informació sobre les restriccions vigents en aquest  ENLLAÇ



Mesures Covid 1-03-2021

Mesures Covid 1-03-2021

Fitxer: mesures_1_marc.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 685.66 kB



OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 26.02.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^