www.svmontalt.cat
Sant Vicenç premia el reciclatge amb descomptes en la taxa d'escombraries

Tarja deixalleria


Un total de 736 veïns i veïnes de Sant Vicenç de Montalt veuran reflectides diferents bonificacions en el rebut de les escombraries aquest any 2021. A 727 domicilis, la bonificació els arriba per haver fet servir les deixalleries de les 3 Viles –fixa i mòbil- com a mínim 5 vegades durant l'any passat. Els descomptes per aquest concepte poden arribar fins als 25% del preu del rebut.

Tanmateix, un total de 6 famílies també gaudiran de bonificacions per realitzar compostatge casolà de restes orgàniques i vegetals amb compostadors que l'Ajuntament cedeix de manera gratuïta a les persones interessades. En aquest cas els descomptes oscil·len entre els 10 i els 25 euros depenent del tipus de compostador.

En quant a les bonificacions del 100% de la taxa a les quals es poden acollir les persones que acrediten que els ingressos familiars no superen l'import del salari mínim interprofessional, són 3 els domicilis que han quedat exempts del pagament del rebut de la brossa.

Les persones que es vulguin beneficiar de la bonificació al rebut de les escombraries tenen a la seva disposició el carnet, que facilita el registre de l’ús de la deixalleria per aplicar posteriorment les bonificacions aprovades a les ordenances municipals.

Les persones usuàries poden sol·licitar el carnet a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) en qualsevol moment de l’any. La targeta només s’ha de sol·licitar una vegada i no té data de caducitat.

En aquest ENLLAÇ trobareu la informació sobre la deixalleria fixa i clicant AQUÍ la deixalleria mòbil.


COM DEMANAR LES BONIFICACIONS?
En el cas de les taxes de residus municipals, cal sol·licitar les bonificacions abans del 31 de març a l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. S’aplicarà un 100 % de descompte en la taxa de residus domèstics de famílies amb uns ingressos inferiors al salari mínim interprofessional.

Així mateix, amb la intenció de fomentar les pràctiques sostenibles, s’ofereix un descompte que oscil·la entre els 10 i els 25 euros en el rebut per als habitatges que facin compostatge casolà i de fins al 25 % per fer ús de les deixalleries mòbil i fixa de les 3 Viles. Els descomptes per ús de les deixalleries no s'han de sol·licitar, ja que els aplica d'ofici l'Ajuntament amb les dades que li proporciona la deixalleria.

Publicat el 01.03.2021