X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Prioritat de pas per als vianants en  alguns trams del nucli històric


L’Ajuntament amplia la millora del nucli antic amb la transformació de l’entorn de l’església en una plataforma única.

Obres C/ Sant Antoni


Aquest mes de març s’estan acabant d’enllestir les obres de reurbanització del carrer Sant Antoni, en el tram comprès entre la plaça del Poble i el passeig de Sant Joan. La via llueix una nova fesomia caracteritzada per una plataforma única amb recollida d’aigües a l’eix central, en la qual s’han suprimit les voreres i s’ha millorat l’accessibilitat eliminant-ne les barreres arquitectòniques.

La remodelació ha inclòs alguns canvis en la mobilitat: s’hi estableix prioritat de pas per als vianants i una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora, atenent a criteris de pacificació del trànsit. En aquest sentit, properament entraran en funcionament radars de control de la velocitat.

L’actuació ha comportat també la intervenció en el subsòl, on s’han substituït dos trams de la xarxa d’aigua potable que es trobaven força malmesos pel pas del temps i s'ha instal·lat un tub de previsió per a telecomunicacions. En total, s’han renovat 1.294,50 metres quadrats de via pública en una de les principals artèries del nucli històric. La millora es complementarà amb la instal·lació al paviment de dos rètols d’acer amb el nom del carrer, així com noves jardineres i mobiliari urbà.

L’espai també s’embellirà a un parterre de flors on s’hi ubicarà l’escultura ‘La pastoreta’, una obra de pedra realitzada pel marbrista santvicentí Lluís Casals, cedida per la seva família.


Recreació digital de com quedarà l'espai

Obres entorn església  Obres entorn església


Transformant l’entorn de l’església

La finalització de les obres del carrer Sant Antoni coincideix amb l’inici dels treballs per a transformar l’entorn de l’església també en plataforma única amb l’objectiu d’homogeneïtzar, dignificar i ordenar aquest espai tan singular del nucli antic. A més dels treballs a la via, es preveu pavimentar la zona lateral de l’església que dona accés al Santíssim i instal·lar bancs de formigó davant de la façana principal del temple.

Aquestes obres del carrer Sant Antoni i de l’entorn de l’església han suposat una inversió de 222.289 euros.


Obres entorn església  Obres entorn església

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 29.03.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^