X
Ajuts extraordinaris Covid-19 per a empreses
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Obre el primer Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) del Maresme


El nou centre és a Mataró, dona servei a 15 municipis, 24 hores al dia, 365 dies a l’any.

CUAP Maresme


El nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Maresme ja està operatiu i dona servei a la ciutadania del Maresme Central. Concretament, dona cobertura al nostre municipi, Sant Vicenç de Montalt, i a Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, Mataró, Òrrius, Premià de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. 

L'equipament està ubicat en un edifici annex a l'actual Centre d'Atenció Primària El Maresme, a Mataró, i s’hi accedeix per l’entrada que hi ha al passatge Antoni Díaz Conde (cantonada amb el camí del Mig). Es tracta d’un espai nou, de 550 metres quadrats, totalment remodelat, que compta amb 1 box de triatge, 7 punts de consulta polivalents, 8 punts d’observació i un box de reanimació cardiopulmonar (RCP).

El CUAP dona servei les 24 hores, tots els dies de l’any per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria. A més, inclou suport vital avançat, amb estabilització inicial fins a l’arribada de les unitats del SEM.  També s’hi fa la valoració, orientació i primer tractament d’urgències de més complexitat, fins a la derivació d’aquests casos, així com procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, el nou equipament compta amb recursos diagnòstics, com radiologia i servei d’analítica urgent.

Es tracta del primer dispositiu d’aquestes característiques que hi ha a la comarca del Maresme, per donar resposta des de l’atenció primària a les demandes d’atenció urgent de la població, amb l’ampliació de l’horari i la millora de la capacitat de resolució d’urgències de baixa i mitjana complexitat. El nou CUAP està gestionat per l’Institut Català de la Salut.

Què podeu fer quan tingueu una urgència?

  • Trucar al 061 Salut Respon.
  • Contactar amb el vostre centre d'atenció primària (CAP), en el seu horari de funcionament.
  • Contactar amb un centre amb atenció continuada (CAP amb atenció continuada o CUAP), quan el vostre CAP estigui tancat.
  • Anar a les urgències dels hospitals, només per a les atencions més greus.
  • En cas d'emergència, truqueu al 112. CUAP Maresme

CUAP Maresme

Fitxer: CUAP_Maresme.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 485,99 kB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 11.05.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^