www.svmontalt.cat


El consistori aposta per la prevenció a l'hora de generar els residus i inicia una campanya per conscienciar els alumnes i les famílies a eliminar dels esmorzars plàstics i materials d’un sols ús.

Carmanyola


L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt pretén ajudar a les famílies a seguir els principis de sostenibilitat ambiental, partint de la base que el millor residu és el que no es genera i tenint en compte el principi de les tres erres: Reduir, Reutilitzar i Reciclar.

Des de les regidories d'Educació i de Medi Ambient es posa en marxa aquesta iniciativa per conscienciar la ciutadania de la importància de reduir la quantitat de residus que generem, posant el focus d'atenció en la reducció de l'ús de plàstics i materials d'un sol ús.

L’actuació es durà a terme als centres d’educació primària i a l’institut del municipi i consisteix en el lliurament de carmanyoles de manera que siguin utilitzades habitualment pels nois i les noies i les seves famílies per portar els esmorzars i així abandonar definitivament l'ús d'embolcalls d'un sol ús (bosses de plàstic, films i paper d'alumini).

En total, es lliuraran  570 carmanyoles entre l'alumnat de 1r a 6è de primària de les escoles i de 1r i 2n d'ESO de l'institut (146 a l’Escola Sant Jordi, 233 a l’Escola Sot del Camp i 191 a l’Institut Esteve Albert). Els porta entrepans reutilitzables s’acompanyen amb un fulletó personalitzat per a cada centre, on es recull informació sobre reciclatge, i també les dades del cost d’embolicar el conjunt d’entrepans de tot l’alumnat durant el curs i la quantitat de residus que es generen amb aquesta pràctica.

Escola Sant Jordi222 alumnes x 180 dies lectius = 39.960 esmorzars x 3 g de paper d’alumini = 120 Kg de residus

Escola Sot del Camp310 alumnes x 180 dies lectius = 55.800 esmorzars x 3 g de paper d’alumini = 167 Kg de residus

Institut Esteve Albert560 alumnes x 180 dies lectius = 92.880 esmorzars x 3 g de paper d’alumini = 279 Kg de residus

Publicat el 16.05.2021